Meldingen
Alles wissen

M n aller eerste keer suiker wash destilleren,


Rino3.5
Berichten: 121
Topic starter
(@rino3-5)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Hoi elk,

Volgende week is  m n doel m n 1e suiker wash met turbo gist 24 te gaan distilleren, deze stond al vanaf 24 november -2022 te vergisten, ik begrijp dat voor de allrounders hier men denkt, so what?, echter voor een leek zoals ik is dit een zeer crusieaal punt, komt het er goed uit of is er  voor niets een  dikke maand voor niks gewacht?

Ik zag meer soortgelijke themas op het scherm, echter maar toch, ik hoor liever reply's anno 2023!

Voor mij is het heel spannend en hoop dan ook dat alles goed mag verlopen zoals verwacht! 😎 😊 

 

 

 

Beantwoorden
107 reacties
4 Reacties
Lambik
(@lambik)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 197

@rino3-5 

Hallo Rino, altijd spannend zo’n eerste stook. Maar waarom heb je zo lang gewacht met stoken? Volgens mij staat die 24 voor 24 uur. Dat betekent dat het na 24 uur al gestookt zou kunnen worden. 
Als je voor kwaliteit gaat kun je beter bakkersgist gebruiken. In dat geval duurt het wel 3 a 4 weken. succes met stoken. Groetjes Lambik

Beantwoorden
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 121

@lambik 

Ik had van leden hier al begrepen dat Turbo gist niet zo goed schijnt te werken dan bakkersgist, die heb ik ondertussen ook aangeschaft,

Waarom zo lang gewacht, tja, dat was m n 1e beginnersfout ? 🙂 

Er zullen nog wel meer volgen vermoed ik, aldoende leert men!

Jij ook succes met stoken Lambiek,

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@rino3-5 

Ik zou de turbo gist achterwege laten vanwege de bijsmaak. Haal gewoon bij de Welkoop een zakje bakkersgist . Geeft veel betere smaak aan je eindproduct. Let altijd op de omgevings temperatuur bij t vergisten. Bij 20° is 3 weken lang genoeg.

Beantwoorden
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 121

@pulle 

Bedankt voor je bericht, we gebruiken tegenwoordig na vele tips de bakkersgist, benieuwd naar de verbeteringen, 😎 🙂 

Beantwoorden
Berichten: 134
(@drankdier)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Succes met je stook! Je moet maar zo denken, er kan niet veel fout gaan.

Vooral niet met een sugar wash. Je wilt hier waarschijnlijk zo neutraal mogelijke alcohol uit krijgen. Het voordeel is dat als er tijdens de stook iets niet als gepland verloopt je de boel gewoon nog een keer kan overhalen. En dan nog een keer, en weer, en weer. Zolang je het maar op 40% terig in de ketel doet.

Daarnaast zal je van je fouten leren en na deze wash en stook meteen een nieuwe willen inzetten waarbij je jezelf gaat verbeteren.

Good luck

Beantwoorden
8 Reacties
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 121

@drankdier 

Ja klopt, alcohol maken en afmixen naar iets drinkbaars,

Ben nieuwsgierig geworden wat we met de bakkersgist krijgen, 

Het lijkt een mooie hobby erbij te hebben,

Thnx U2,

 

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 491

@rino3-5 het is ook leuk en soms lekker, terwijl ik hier type geniet ik van mijn eerste eigen gemaakte bailys succes er mee

Beantwoorden
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 121

@rinus55 

Even bailys opgezocht, ik kende het niet, Irish likeur, en is het wat of? 😉 😊 

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 491

@rino3-5 ik vind hem zalig:) slagroom in een glas en baliys er over

Beantwoorden
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 121

@rinus55 

Misschien een beetje brutale vraag van me , komt ie?

Als ieder zelf zo veel lekkere dingen stookt, zijn er dan ook veele lid van de AA? 😎 🤭 

Beantwoorden