Hoi elk,
Volgende week is m n doel m n 1e suiker wash met turbo gist 24 te gaan distilleren, deze stond al vanaf 24 november -2022 te vergisten, ik begrijp dat voor de allrounders hier men denkt, so what?, echter voor een leek zoals ik is dit een zeer crusieaal punt, komt het er goed uit of is er voor niets een dikke maand voor niks gewacht?
Ik zag meer soortgelijke themas op het scherm, echter maar toch, ik hoor liever reply's anno 2023!
Voor mij is het heel spannend en hoop dan ook dat alles goed mag verlopen zoals verwacht! 😎 😊
Succes met je stook! Je moet maar zo denken, er kan niet veel fout gaan.
Vooral niet met een sugar wash. Je wilt hier waarschijnlijk zo neutraal mogelijke alcohol uit krijgen. Het voordeel is dat als er tijdens de stook iets niet als gepland verloopt je de boel gewoon nog een keer kan overhalen. En dan nog een keer, en weer, en weer. Zolang je het maar op 40% terig in de ketel doet.
Daarnaast zal je van je fouten leren en na deze wash en stook meteen een nieuwe willen inzetten waarbij je jezelf gaat verbeteren.
Good luck
Update: 1e suiker wash verstookt!,
M n vergiste suikerwash gaf 25% alcohol aan,
Dit heb ik op Nimrax voorbeeld in een hiervoor nieuw aangeschaft waterkoker naar pakweg 65 graden celcius verhit om daarna in de smartstiller te deponeren die ik ook al aan gezet had, dit is bedoeld om stroom/energie/tyd te besparen!
De smartstiller begint zelf steeds op 95 graden te werken om daarna uit te slaan, dus dan stopt het met distilleren, ik zag dit probleem ook op Nimrax topic betreft, smartstill II, check dat voor een oplossing!
Deze 1e verstookte suikerwash gaf 60 en 50 % alcohol aan, heb deze verdunt naar 25 % alcohol, daar ik nog een 21 liter suikerwash heb staan, deze verstook wil ik hierbij aan toevoegen om dan gezamelijk een 2e stook te doen als eind product!
Goed plan of?
Bij het distilleren komt er nog wel wat vreemde geurtjes bij kijken, we zijn naar het tuinhuisje verbannen, benieuwd of het daar ook werkt?! 😎 😊
slaat die helemaal uit of alleen de vin in de kop? de vin moet aan en uitgaan.
ik zelf zou die stook wegzetten en niet bij je nieuwe stook gooien, eerst alles stoken en dan naar wens verdunnen tot onder de 40% en nogmaals stoken.
airstil geeft idd een vreemd luchtje daarom eerst 10 keer laten lopen met water en een keer met een water azijn stook, koperen spons in de kop scheelt ook al veel luchtjes, en het eerste wat er uitkomt is altijd troep, tenminste bij mij wel, stinkt en is smerig maar na 50 ml is dat weg, en de voorloop zou ik gewoon weg gooien
Mhhh, ik heb uit nieuwsgierigheid toch 1 kleintje borrelglaasje puur geprobeert en weg gespoeld met een koud biertje, toch iets te heavy,
De smaak is iets zoet beschuitachtig, niet verkeert, wel vreemd,verdunnen tot 35% zou beter zijn naar mijn idee, vast houden voor een volgende distillatie run! 😎 🙂