Meldingen
Alles wissen

M n aller eerste keer suiker wash destilleren,


Rino3.5
Berichten: 83
Topic starter
(@rino3-5)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Hoi elk,

Volgende week is  m n doel m n 1e suiker wash met turbo gist 24 te gaan distilleren, deze stond al vanaf 24 november -2022 te vergisten, ik begrijp dat voor de allrounders hier men denkt, so what?, echter voor een leek zoals ik is dit een zeer crusieaal punt, komt het er goed uit of is er  voor niets een  dikke maand voor niks gewacht?

Ik zag meer soortgelijke themas op het scherm, echter maar toch, ik hoor liever reply's anno 2023!

Voor mij is het heel spannend en hoop dan ook dat alles goed mag verlopen zoals verwacht! 😎 😊 

 

 

 

Beantwoorden
70 reacties
2 Reacties
Lambik
(@lambik)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 135

@rino3-5 

Hallo Rino, altijd spannend zo’n eerste stook. Maar waarom heb je zo lang gewacht met stoken? Volgens mij staat die 24 voor 24 uur. Dat betekent dat het na 24 uur al gestookt zou kunnen worden. 
Als je voor kwaliteit gaat kun je beter bakkersgist gebruiken. In dat geval duurt het wel 3 a 4 weken. succes met stoken. Groetjes Lambik

Beantwoorden
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Estimable Member
Berichten: 83

@lambik 

Ik had van leden hier al begrepen dat Turbo gist niet zo goed schijnt te werken dan bakkersgist, die heb ik ondertussen ook aangeschaft,

Waarom zo lang gewacht, tja, dat was m n 1e beginnersfout ? 🙂 

Er zullen nog wel meer volgen vermoed ik, aldoende leert men!

Jij ook succes met stoken Lambiek,

Beantwoorden
DrankDier
Berichten: 114
(@drankdier)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Succes met je stook! Je moet maar zo denken, er kan niet veel fout gaan.

Vooral niet met een sugar wash. Je wilt hier waarschijnlijk zo neutraal mogelijke alcohol uit krijgen. Het voordeel is dat als er tijdens de stook iets niet als gepland verloopt je de boel gewoon nog een keer kan overhalen. En dan nog een keer, en weer, en weer. Zolang je het maar op 40% terig in de ketel doet.

Daarnaast zal je van je fouten leren en na deze wash en stook meteen een nieuwe willen inzetten waarbij je jezelf gaat verbeteren.

Good luck

Beantwoorden
8 Reacties
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Estimable Member
Berichten: 83

@drankdier 

Ja klopt, alcohol maken en afmixen naar iets drinkbaars,

Ben nieuwsgierig geworden wat we met de bakkersgist krijgen, 

Het lijkt een mooie hobby erbij te hebben,

Thnx U2,

 

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Estimable Member
Berichten: 159

@rino3-5 het is ook leuk en soms lekker, terwijl ik hier type geniet ik van mijn eerste eigen gemaakte bailys succes er mee

Beantwoorden
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Estimable Member
Berichten: 83

@rinus55 

Even bailys opgezocht, ik kende het niet, Irish likeur, en is het wat of? 😉 😊 

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Estimable Member
Berichten: 159

@rino3-5 ik vind hem zalig:) slagroom in een glas en baliys er over

Beantwoorden
Rino3.5
(@rino3-5)
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Estimable Member
Berichten: 83

@rinus55 

Misschien een beetje brutale vraag van me , komt ie?

Als ieder zelf zo veel lekkere dingen stookt, zijn er dan ook veele lid van de AA? 😎 🤭 

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Estimable Member
Berichten: 159

@rino3-5 🤣 🤣 🤣 dat denk ik niet hoor, meeste maken maar een klein beetje en doen daar maanden mee, anderen slaan het op om te ontdekken hoe het over 5 jaar smaakt.

en niet alles is lekker, ik maak dingen voor het maken, proef een beetje en meer niet, mijn plezier is als het goed lukt, dronken ben ik hooguit 1 of 2 keer per jaar, maar jou vraag is goed, zijn vragen altijd

Beantwoorden
Kees22
(@kees22)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Noble Member
Berichten: 1243

@rino3-5 Ik ben wel alcoholist, maar geen lid van de AA.

Heb wel mijn gebruik beperkt tot 100 ml aa (absolute alcohol) (Ja, de ironie in de afkortingen heb ik gezien!)

Vergeleken met 200 ml per dag zijn mijn leverwaarden gehalveerd, dus het werkt wel.

Moet toegeven dat het me wel enige wilskracht kost om in mijn nest te kruipen en geen extra slok te nemen. En ik heb er een speciaal flesje voor: 250 ml à 40 %. En ik begon altijd al pas om 22:00 uur te zuipen, dus niet aan het bier vanaf dat ik wakker word.

Ik moet wel zeggen: als ik zou stoppen met drinken, zou ik ook gaan stoppen met stoken. Want anders stapelt het product zich zo hinderlijk op.

Dus zolang ik deze hobby nog leuk vind, moet ik ook wel blijven drinken.

 

(Ik zit aan het eind van mijn dagelijkse 100 ml, dus ben wat openhartiger. 😉  )

Beantwoorden
Rino3.5