Meldingen
Alles wissen

mijn nieuwe project met thumper

Pagina 1 / 2

Berichten: 40
Topic starter
(@volvo)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

                  De Koeling  ben ik nog mee bezig, ga hier rum mee proberen te stoken.

Beantwoorden
21 reacties
Berichten: 189
(@koperstoker)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste volvo

wat is precies het doel van een thumper ? Moet deze nog vooraf gevuld worden met een vloeistof of zo ?

 

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Meestal hebben ze een te kleine na verhouding stookketel maar deze is wel erg groot hoop dat hij het goed doet

 

Beantwoorden
Berichten: 40
Topic starter
(@volvo)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ja hier doe je ook een beedje van je wash in zodat je zeker wat beter de smaak en de reuk mee krijgt.

Plus je scheid nog beter de alcohol en het water.

Beantwoorden
Berichten: 40
Topic starter
(@volvo)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik hou jullie op de hoogte, het is een experiment en ga hier weer op verder bedenken.

Beantwoorden
Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Jullie kijken echt te veel afleveringen Moonshiners. 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Was ik ook aan het denken

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Koperstoker, dit las ik op internet over de thumper:

In een Amerikaanse distilleerderij noemt de 1ste zuil de bierketel. De 2de ronde wordt uitgevoerd in een ‘thumper of ‘doubler’ (meestal de vorm van een pot still) en een doubler gedraagt zich ook zo. Het alcohol% in de doubler stijgt tot 65 à 69% en de resulterende vloeistof noemt men high wines of doublings. Alléén Early Times en Bernheim maken nog gebruik van een thumper.

Column stills worden vnl. gebruikt voor het stoken van bourbons, wodka en neutrale alcohol.

SPIRIT - DE JONGE WHISKY

Het uiteindelijke distillaat, dat maar een kleine fractie van de gegiste wort is, is de eigenlijke jonge basiswhisky. Het eigenlijke stookproces, dat vooral door de mens geïnduceerd en gestuurd wordt, vindt hier zijn einde. De spirit is een heldere kleurloze vloeistof. De geur van de gebruikte ingrediënten en brandstoffen is wel al waar te nemen, en vormen de eerste sporen van een ontluikende schoonheid genaamd whisky. De spirit is echter nog niet drinkbaar. Het alcoholgehalte ligt immers veel te hoog, en bovendien is de smaak doorgaans nog nietszeggend. Vanaf nu zal de tijd en omgeving de bepalende factor zijn voor de verdere ontwikkeling van het eigenlijke karakter van onze troeteldrank. De whisky is klaar om geruime tijd in houten vaten te rijpen.

Suc6

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik vind het er goed uitzien,ik hoop dat het goed werkt,eelijk gezegd gloof ik dat ook wel,ik denk nie dat je over een nacht ijs bent gegaan daar lijk je mij te slim voor,gr?Chris.V

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik dacht dat men voor een thumper 1/3 hanteren, kan je eventueel vullen met basalt ofzo voor kleiner te maken. Groter maken kan niet, dus je formaat is ok.

Mooie setup!

Beantwoorden
Berichten: 188
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zit ook aan een thumper te denken. Dit bericht is al een jaar oud. Werkt het? Wat doe je erin hoeveel. Krijg je er veel ''extra" smaak mee in je drank?

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

I geloof nooit dat dit gaat werken, volgens mij wordt het alleen een grote condensor en de meeste drank in de thumper verdwijnt...

Beantwoorden
Berichten: 188
(@johnny)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Mss moettie daar ook een brander onder zetten... kan je in 1 stook 2 keer destilleren. Of is dat onzin?

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik denk dat dat onzin is want dan zal de druk in de thumper zal ook naar de ketel gaan en daar de damp tegen houden. Alle thumpers die ik tot nu toe gezien heb zijn vele malen kleiner dan de ketel.

De extra smaak meenemen lijkt mij ook niet van toepassing, in de damp die uit de ketel komt zit de smaak, en het lijkt mij sterk dat die in de thumper meer wordt, wel wordt in een thumper de alcohol percentage hoger door de "dubbele" distillatie. ook vaak "doubler genoemd", wat slaat op extra distillatie. 

Er staat verder op het forum items van mensen die zelf een thumper hebben gemaakt.

Beantwoorden
Berichten: 522
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Inderdaad een thumper creëert een soort van herdistillatie...

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?