@alchemist Nee die is wel heel erg duur. 450 gram voor 4,29 euro (9,53 euro per liter). Die van Wang kost 5,70 voor 1,2 liter. (dus 4,75 euro per liter) Grote vraag is natuurlijk hoeveel mais heb je nodig om eerst te schroten en dan te koken en dan te maischen vergelijkbaar met 1,2 liter mais siroop.
25 kg mais kost bij de Molenwinkel inclusief opsturen bijna 30 euro dus 1,20 euro per kg mais. En dan nog je gerst mout of barley hebben om die mais om te zetten en misschien ook nog wel een paar kilo suiker.
Kosten:
Mais 4 kilo 4,80
Mout 1 kilo 3,50
Suiker 2 kilo 2,10
Totaal 10,40
4 flessen Mais siroop 22,80
Als dat zo'n beetje vergelijkbaar is, dan is mais siroop dus ruim 2 x zo duur. Maar wel een stuk eenvoudiger. Inderdaad, je gaat de smaak van de mout, barley of je ook gebruikt missen. Dus je kan het vergelijken met mais koken en dan een zakje amylase toevoegen en misschien gistvoeding/enzymen.
Maar ik zou best eens zeg 4 flessen Wang Mais siroop willen verdunnen met water tot een SG van 1,090, gist en enzymen er bij en kijken of het wat wordt. Of zou dat mislukken?