Meldingen
Alles wissen

Dropshot maken


Berichten: 56
Topic starter
(@alireza)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik wil dropshot gaan maken met 3 modellen van een materiaal pure zoethout (poeder-pasta en granulaat). Ik weet alleen niet hoeveel alcohol ik moet gebruiken per hoeveel gram. Heeft iemand dit weleens gemaakt? Ik ben benieuwd of het in de buurt komt van de dropshot uit de winkel. Graag jullie reactie.

1641996809-IMG-20220112-WA0015.jpeg
Beantwoorden
23 reacties
Berichten: 56
Topic starter
(@alireza)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Er zijn nog twee sorten van poeder en granulaat maar ik kan niet foto sturen!

1641997003-IMG-20220112-WA0011.jpeg
Beantwoorden
Berichten: 56
Topic starter
(@alireza)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Deze is granulaat

1641997448-IMG-20220112-WA0007.jpeg
Beantwoorden
zoef
Berichten: 84
 zoef
(@zoef)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoi Alireza,

Er bestaan tientallen, misschien wel honderden verschillende likeuren met dropsmaak, of in elk geval zoethout als hoofd- of steun-ingrediënt.

De vraag is of je exact het “merk” Dropshot dat in de winkel te koop is wil kopiëren, of ben je gewoon op zoek naar een droplikeur die jij lekker vindt?

Alleen zoethoutextract met alcohol mengen is te simpel gedacht.

Hoe sterk (alc %) wil je dat jouw eindproduct is?
Hoe zoet moet het worden (suiker per liter?)
Moet het ook een kick of bite krijgen? Denk dan aan toevoeging van bijvoorbeeld salmiakzout of peper
Vind je anijs- of andere kruidige smaken lekker i.c.m. zoethout?

ook de basisalcohol is bepalend voor het resultaat. Gebruik je een suiker, granen, druiven, of andere alcohol als basis?

 

Mijn advies is proberen, proberen en nog eens proberen.
Maak kleine potjes met verschillende ingrediënten en verhoudingen en schrijf op wat je doet. Proef wat lekker is, pas het aan, probeer opnieuw en zo kom je vast (uiteindelijk) tot jouw perfecte “dropshot”.

ps: je hebt wel wat interessante, en niet alledaagse ingrediënten tot je beschikking trouwens. (Pasta, poeder en granulaat). Bestel je dit ergens online of heb je daar een ander adres voor?

Beantwoorden
Berichten: 56
Topic starter
(@alireza)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

 Hallo Zoef,
Bedankt voor je reactie. Ik wil heel graag exact een goede dropshot van de winkel voor mij zelf namaken.ik denk als ik een dropshot van de winkel wil maken moet ik netals recept (zoetigheid-sterk en kick of bite) precies zijn.
ik vind zelf,  drinken met goede smaak lekker maar voor mij is belngrijk exprimenteren dan mijn smaak.

Ik gebruik meestal suiker alcohol als basis die ik zelf disteleerd.

Ik heb klein dossen van ingredienen van mijn vriend gekregen. Hij wilde mij blij maken met exprimenteren.Ik vind het dit hobby leuk.
Ik ga doen wat jij adviseert: steeds proberen, net zolang tot het precies smaakt zoals Dropshot uit de winkel.

Beantwoorden
Theresa
Berichten: 307
(@theresa)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo , heeft u deze al geprobeerd van het filmpje .

als u meer zoethout gebruikt en laurier  dan is het kerkt als die van de Gall en Gall 

Beantwoorden
8 Reacties
(@odevie)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 367

@theresa leuk recept, ga ik ook proberen...

Hoe bepaal je nou het eind % ABV?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@odevie wanneer je begint met 1 liter  45%  en je verliest bij Destilatie slechts enkele milliliters  zal je bij laatst aanvullen weer tot 1 liter zal je op zo goed als 42 % moeten uitkomen .

Je kunt ook wachten met toevoegen van caramel en alcohol meten . Dan kun je ook uitrekenen waar je op uitkomt bij toevoegen van caramel en water .

Beantwoorden
(@alireza)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 56

@theresa heel erg bedankt.

Beantwoorden
(@alireza)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 56

@theresa bedankt

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 307

@alireza geen dank hoor . 🤗 het is ook niet mijn filmpje .

zoveel kennis heb ik ook niet . 😛 

Beantwoorden
(@alireza)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 56

Bedankt Theresa

ik weet het niet met hoeveel liter alc. moet ik beginnen.

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 307

@alireza kunt u beter vragen aan de maker van het filmpje ,hij heeft het recepten boek . ik heb het alleen geproeft bij hem . Hij weet ook hoeveel meer zoethout er in moet voor de winkel smaak .

Beantwoorden
(@alireza)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 56

@theresa ik ga vragen bedankt

Beantwoorden
Berichten: 76
(@vodkaman)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik maak al lang zelf dropshot en al zeg ik het zelf iedereen is er zeer lovend over. Het recept is simpel 2 zakjes Turkish Pebber drop en twee echt volle en bolle theelepels bruine bastard suiker voor een fles van 0,7 liter heb ik een liter fles dan gebruik ik 3 zakjes en drie volle theelepels bruine basterd suiker daarbij voeg ik zuivere alcohol toe en ik bereken de hoeveelheid zodanig dat ik op een eindpercentage van 25% uitkom rest uiteraard aanvullen met water. Je krijgt dan een dropshot die doet denken aan een salmiak achtige dubbelzout dropshot. Heel lekker en hij gaat bij mij als een trein. De Turkish Pebber drop koop ik bij de Rewe in Duitsland voor 79 cent per zakje. Hij smaakt perfect en is echt zwart en donker mede door toevoeging van de bruine basterd suiker. Binnen 24 uur is alle drop opgelost. De eerste paar uur schud ik de flessen eens goed om het uur om de drop sneller te laten oplossen.

Beantwoorden
4 Reacties
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Berichten: 0

@vodkaman 
Laat je eerst alles oplossen in de pure alcohol en voeg je daarna het overige water pas toe om 25% te krijgen, of laat je alles al oplossen in 25% eindresultaat?

Beantwoorden
(@wim58)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 26

@vodkaman ik heb dropshot gemaakt exact volgens het recept dat op stookforum staat. Maar het blijft wat troebel. Het is niet stroperig en zwart. Smaakt valt echt niet tegen.

Ik las is Lakritz Dropextract toevoegen en/of bruine suiker dit kan verhelpen?

Nu ben ik net bij twee drogisterijen en Holland en Barrett geweest, maar daar is het niet te krijgen (Lakritz) noch bij on line drogist.

ik heb vijf flessen A 70 cl. Kan iemand mij adviseren hoe ik het stroperig en donker krijg?

heel graag een reply en alvast hartelijk dank.

vr gr

Wim

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@wim58 stroperig kan met suikersiroop , gelatine ,maïzena of  glycerine. Donker met gebrande suiker en koffieboon.

Beantwoorden
(@wim58)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 26

@robbert , dankjewel suikersiroop en Glycerine is volgens internet te koop bij AH. Gebrande suiker zie ik, is eigenlijk het aloude Buisman toch?

ga ik dat kopen en proberen.

 

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 474
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hier een link naar de beschrijving van Tyrkisk Peber, ik heb nog geen adres in Nederland gevonden hiervoor.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Tegen woordig worden veel dropdrankjes door Hobbyisten gemaakt op de viva / libelle / huisvrouwen steunkousen  methode .  Wat drop oplossen in alcohol en eventueel wat suiker er nog bij . 

Vroeger waren de dropdrankjes op kruiden basis vaak ook met enige " geneeskrachtige werking . Vaak ook met zeer veel kruiden in basis.

 

Wanneer je de moderne commerciële dropshots wil maken zal je een aantal producten moeten extraheren. Dat gaat op verschillende manieren , stoom extratie , oplossen met olieen, alcohol en ook water en extractie door destilatie afhankelijk van product En daarna via percoleren en /of macereren de extracten fusseren met de alcohol .  

 

Carrob , zoethout ,laurier , eucalyptus ,anijs , vanille ,munt extracten , ammoniumchloride en alcohol zijn vaak basis in moderne hippe dropshots

 

Beantwoorden
2 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1828

@robbert ik denk dat wij de zelfde literatuur lezen want ik las ook een recept in de Libelle. Gooi een pepermuntje in een glas wodka en je heb Ouzo.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@rumo nou dat bedoel ik.  Trutten bladen met trutten recepten . 

Een klein beetje meer moeite en je hebt een echte likeur .

Alleen helaas is de wereld van goede smaak aan verdwijnen en stompen mensen af waardoor trutten dranken als iets hoogstaand wordt gezien.  

 

Beantwoorden
Berichten: 1828
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Vandaag weer een pakketje met kruiden opmaat van Hilly binnen gekregen. Zo wordt het wel heel makkelijk om een goed drankje te maken.

https://stookforum.nl/forums/recept/kant-en-klare-hoeveelheden-kruiden-voor-een-recept/

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?