Volgens eerder gemaakt recept en die smaakte echt heerlijk. 2 liter heldere alcohol. Een kilo fruit, 500 gram suiker. (Verhouding is eigenlijk 600gram suiker, maar ik breng hem liever later nog wat op smaak als het niet goed blijkt te zijn) 2 vanillestokjes of 2 theelepeltjes vanille extract. Dit laat ik 4 weken marceren. Kan ook twee weken, maar ik denk dat het dan minder van smaak is.
betreft 50% alcohol. Het eindproduct leng ik nog wat aan naar 35-40%. Bewust voor iets hoger percentage gekozen zodat ik later eventueel met wat suikersiroop op smaak kan brengen waardoor percentage alcohol daalt.
Donker en koel bewaren
nu afwachten maar.
Ziet er simpel uit en lijkt lekker, maakt het nog uit wat voor fruit je er bij doet?
Van frambozen kan je heel goed alcohol of een drankje maken, dat blijkt ook wel in een heel groot topic hier over:
https://stookforum.nl/forums/spirits/frambozen-schnapps-van-diepvries-frambozen/paged/12/
leuk topic en klinkt heel smakelijk.
ik heb nog wel een vraagje. ik zie u schrijven glycerine erbij. maar waarom doet u dat en hoeveel en wanneer voegt u dit toe?
Ja ik ben best nieuw in het distileren dus vandaar mijn vraag.
gr.
Larsje
Glycerine 5 tot 15 ml per liter .
glycerine geeft wat body.
De drank blijft wat meer hangen in glas maar geeft ook meer mondgevoel. .
Doordat het wat stroperog wordt blijft drank meer op tong hangen wat de smaakervaring verhoogt .
Ook met minder suiker lijkt het zoeter . Maar ook andere Smaken hangen beter in de mond.
@brusstokertje Mooie fruit likeuren is iets dat ik ook zeker wil gaan maken, dus alvast bedankt voor je uitleg en inspiratie.
je zegt dat je marceert met alcohol van 50%. Ik vroeg me af wat voor dit soort drankjes beter is. Inderdaad marceren met 50% zodat je weinig meer hoeft aan te lengen, of wegzetten op 80%-90% en achteraf meer aanlengen?