Robbert ; Hij ondebreekt de vergisting en botteld eerst. Hij laat koolzuur vormen, en dan verhit hij idd. Ik hou zelf niet zo van zoetigheid, dus ik laat em lekker doorgisten. Eens kijken of het lukt met appelrasp..
Aukebier in principe Zelfde proces als met Cider nagisten op de fles om koolzuur te krijgen .
met appelrasp moet het lukken .
Van de week ook maar weer wat verse gember halen want dit is net een projectje voor mij?
Lekker op een hete zomerdag, cheers!
Robbert ; Ik neem aan dat ik dan een deel van de gember niet moet koken. Want van het grootste deel wil ik een 'theetje' trekken.
De gember voeg je toe aan de hete suiker oplossing en daarna kook ne nog even door
Ik heb gemberbier gemaakt zonder alcohol. Ginger bug (paar dagen voeren met beetje gember en suiker) als eerst en daarna 4 l water koken, zodra het kookte uitgezet en 140 gram fijne gehakte ongeschilde gember en 300 gram suiker toegevoegd. Nadat deze op KT was, 100 ml gingerbug toegevoegd en de sap van 1 citroen toegevoegd. Na mengen overgebracht in 1 l beugels flessen, na zeven. Na 5 dagen ontluchten, zat aardig wat koolzuur in, helaas was ik afgelopen weekend niet thuis en toen ik thuis kwam waren 2 flessen ontploft. Gelukkig de fles in de koelkast niet. Had hiervoor flesjes van 350 cl met kroonkruk gebruikt maar dat zijn ook bommen geworden, dus die doe ik ook niet meer. Weet iemand wat de beste manier is om het fermenteren te stoppen, want koelen in de koelkast vertraagd het proces, zodra op KT dan gaat het fermenteren gewoon verder.
Glas kon ik 5 meter van de bewaar plaats terug vinden
Gisteren mijn gember bier overgezet in 35 cl flesjes met kroonkurk, daarna bij ca 85 graden 3 minuten in het water gezet. Weet zeker dat de gist cellen dood zijn. Maar denk niet dat het ten goede is voor koolzuur, is nu plat geslagen 🙂 Learning all the time.