Beste vrienden , ik heb nu enkele liters blanke rum overgehouden aan mijn stook , heeft er iemand tips of tricks om deze rum wat te specialiseren vb door deze te marceren of dergelijke ?
Wie heeft hier ervaring mee ?
alvast bedankt
Kunt kijken wat verschillend hout doet voor rijping.
Al eens eerdere gepost:
mijn recept is vrij basic maar een rum uit alleen melasse en rietsuiker is dat natuurlijk ook. Het is dan ook een begin wat je zelf verder uit kunt werken:
voor 2.5 liter rum
20gr eiken snippers
50 gr rozijnen
2 gr vanille
6 gr kaneel
Dit laat je ongeveer 2 maanden macereren, maar pas op dat je de eikenhout snippers er niet te lang inhoud want dan wordt het bitter. Deze kun je er ook eerder uithalen.
Maar eigenlijk is het geheel aan jou wat jij lekker vindt.
Dit is mijn recept voor een basic rum: 5 liter melasse 2.5 kg rietsuiker 1 kg mout en eigen gekweekt gist.
Allen , hartelijk dank voor jullie fijne reacties !!!
Aan iedereen een fantastisch 2023 gewenst , moge al jullie wensen uitkomen voor jullie en jullie familie .
groeten
Johan