Geinspireerd door de reeks posts van @Alchemist over Jenever, heb ik een tijd geleden de eerste poging gedaan, zie mijn post over jeneverlijm. Gelukkig met de aanwijzingen van Alchemist en @Robbert in staat geweest om met een tweede poging met een beter resultaat te halen. Omdat de ""jeneverlijm" na verdunning nog een poosje had staan gisten en een redelijk resultaat had gegeven met de eerste keer overhalen, had ik deze bewaard en toegevoegd aan de eerste run van de tweede poging. Het totaal twee keer overgehaald om daarna een paar dagen gekneusde jeneverbessen met wat peenzaad in een laagje hiervan te zetten. Daarna een derde keer overgehaald met het beetje waarin de jeneverbessen hadden geweekt in de ketel en jeneverbessen en peenzaad in een hopzakje in de helm van de alambiek. De opbrengst verdund naar 65% en wat licht eiken houtsnippers toegevoegd. Vandaag de snippers er uit gezeefd en het geheel verdund tot iets meer dan 4 liter op 36%.
Ik heb nog wat korenwijn van Zuidam staan en mijn resultaat doet er wat mij betreft niet veel voor onder. De alcohol is zacht, de kleur wekt de indruk dat er meer eiken te proeven zal zijn dan dat er werkelijk is (precies genoeg vind ik) en de jeneverbes aanwezig zonder te overheersen. Nu een poosje laten rusten na het verdunnen en dan weer proberen, maar voorlopig ben ik hier blij mee. Met dank aan @Alchemist 😀.
Korenwijn is ook mijn favoriet. Snel de post teruglezen en binnenkort dan aan de gang. Leuk dat t resultaat zo goed gelukt is!
Met interesse en plezier lees ik over dit korenwijn artikel, dit omdat ik naar een workshop/proeverij bij Rutte in Dordrecht ben geweest die hier grote prijzen mee heeft gewonnen. Net zoals hun sloe gin (sleedoorn bessen genever ). Voor weinig geld een super avond met een kijkje in de stokerij en een aandenken met eigen bereid product. Voor iedereen een aanrader
En nee ik heb geen aandelen in deze zaak 😄👍