Meldingen
Alles wissen

Rietsuiker melasse behoefte, update 27 okt 2020. Er is nieuwe voorraad!

Pagina 22 / 22

Berichten: 9
(@manus)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eerste brouw zit er op. 1,5 liter puur.
Nu even rusten op houstnippers, later bijmengen.

Tweede brouw staat inmiddels lekker te blubben.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Er is weer verse riet melasse binnen. Via de stookwinkelshop is het wat duurder omdat we wegens het enorme gewicht en extra verpakking niet uitkomen met de reguliere verzendkosten.

Maar kom je melasse afhalen dan betaal je nog steeds de 20,00 per 10 liter, incl degelijke jerrycan.

Als je hier interesse in hebt, laat het hier weten of stuur mij een mailtje, [email protected]

Afhalen kan op doorweeweekse dagen tussen 08.00 en 13.00 of op afspraak.

Beantwoorden
Berichten: 15
(@willem2)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik zie: update september. Betekent dat dat er nog/weer beschikbaar is?
Zo ja: ik ben in voor 20ltr.
Ik verneem het graag!

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Willem2, je hebt mail ?

Beantwoorden
Berichten: 15
(@willem2)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Inmiddels mailtje van jan gehad. Komt goed.. ??

Beantwoorden
Berichten: 11
(@druppie)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Zie zojuist dit topic. Is er nog?

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja hoor, via Stookwinkel online te bestellen. Als je wilt afhalen in Deventer is het wat voordeliger dan op de site. 20,00 per can van 10 liter.

Groetjes,

Jan

 

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoe staat het met de resultaten inmiddels? Is er al het een en ander op dronk voor de aankomende feestdagen?

Er is vandaag weer nieuw aangeleverd. Ik denk dat we de kerst wel gaan halen met deze voorraad ?

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 477
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bij mij inderdaad de eerste batch op dronk. Was voor het eerst dat ik rum maakte, dus het standaard recept gevolgd, inclusief het voorbewerken op 85 graden. Na het stoken essence gemaakt en nadat deze was toegevoegd de rum op eiken snippers een week of vier laten rijpen in een fles van 5 liter met een prop watten in de hals. Ondanks dat het resultaat nu al boven verwachting is, laat ik de volgende keer de rietsuiker achterwege en ga voor een mash met alleen melasse...

Beantwoorden
Berichten: 1835
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De aankomende feestdagen ga ik zeker niet redden, want ik maak er een rum run van. 4 strip runs en die bij elkaar voor 1 spirit run. En dan nog een paar weken wachten. Maar gelukkig heb ik nog wat van de RumRun 19 over.

Rietsuiker laat ik niet achterwegen. Ik heb gemerkt dat na verloop van tijd de melasse smaak behoorlijk naar voren komt(vooral bij de blanke rum) en dat zal bij alleen maar melasse nog meer zijn.

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 477
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb gemerkt dat na verloop van tijd de melasse smaak behoorlijk naar voren komt(vooral bij de blanke rum) en dat zal bij alleen maar melasse nog meer zijn.

Hmmm, interessant. Dan ga ik daar nog even over nadenken. Wat ik nu heb heeft aardig wat karakter, mede door de essence en ik kan niet zeggen dat ik scherpte door de rietsuiker ervaar. Dus misschien maar zo doorgaan.... Tweede batch gaat waarschijnlijk weer een donkere worden, maar dan een spiced rum. Ik ben nog aan het uitzoeken wat ik er in wil gaan doen, dus suggesties zijn welkom 😉

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zoethout en vanillesuiker, snufje kaneel. 

Zoethout 10 cm door 4 delen en in fles. Op tijd proeven, tot juiste smaak.

Ik gebruik 1 stokje 2x , en gebruik het dan als snoep. 🙂

 

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 477
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Om te proberen heb ik van de eerste batch 750 ml genomen en heb daaraan toegevoegd:

  • 3 piment bessen
  • 1 tl vanille extract
  • 1 kaneelstokje in vieren gebroken
  • ongeveer een halve steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • een stukje sinaasappelschil van ongeveer 5x2,5cm, zonder wit
  • rond schijfje gember van ongeveer 18mm doorsnee en 5mm dik

Goed geroerd en vanaf morgen iedere dag even proeven (heel vervelend natuurlijk....) hoe het zich ontwikkeld.

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 477
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oke, dit heeft dus maar twee dagen nodig gehad om ruim voldoende op smaak te komen. Vanavond de kruiden er uit gefilterd en de ABV iets verlaagd van 42 naar 37%. Dit is echt iets geworden voor de winteravonden...

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Berichtje aan de Rum liefhebbers die de vorige keer hebben meegedaan aan de Rietsuikermelasse afhaaldagen. Er is een nieuw project opgestart/ Deze kun je vinden via onderstaande link.

https://stookforum.nl/forums/vraag-en-aanbod/suikerriet-melasse-project-2022/#post-94417

@Hannibal
@Pikketanus 
@Rumo
@Lex
@Bewust
@Pirate
@Nathan2020 
@Ikkenie
@HansJ  20liter
@Jer0n0 
@Stoker
@Snurrebreut
@Andy
@Pepo
@Vulpes
@Miemie
@Koekoek
@Paolo
@Wesse
@Shiva010
@Peterke
@3 stookvrienden
@Ponypark
@McCorner
@Jos
@WhizKid
@Stokerd
@Bastiaanse 
@Eric-k
@MrKonijn
@IIjan
@TLampoen
@Grain 
@@ndre
@Lely Rangai
@Stumphole
@Jannes
@Paul
@Boereke
@Jvmalsen
@Dabeast
@Matjans
@Andrepelgrim
@Knooier
@Jasper-m
@Wilfredvanv

 

Beantwoorden
Pagina 22 / 22
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?