Hallo allemaal,
Ik ben Martin, 43, uit Rotterdam. Ik heb in het verleden al wel eens bier gebrouwen uit nieuwsgierigheid. Maar ben er achter gekomen dat ik dat toch liever koop dan brouw 😀 Uiteindelijk wel geïnteresseerd geraakt in het stoken. Aan de ene kant door collega die zelf limoncello maakt (van gekochte alcohol) en door mijn vrouw die op zoek is naar lekkere likeur die ze niet in de winkel kan vinden, dus dan zelf maar proberen te maken 😉
Ik heb me de laatste tijd flink ingelezen in de materie en al kennis gemaakt met enkele van jullie. Ik ben iemand die graag het proces begrijpt en snap wat ik aan het doen ben, in plaats van simpel een stappen plannetje volgen. Ik denk dat ik de basis redelijk door heb, maar beschouw mezelf nog wel als een echte beginner. Jullie zullen waarschijnlijk dus nog wel wat "beginners" vragen van me voorbij zien komen hier.
Om het proces door te krijgen ga ik ook met een mooie alambiek beginnen. De ketel heb ik helaas nog niet binnen maar er staat inmiddels al wel een eerste sugerwash te pruttellen hier zodat die mooi klaar is voor wanneer de ketel er is.
Ik veracht dat dit de komende jaren een leuke lange leerschool gaat zijn, met veel experimenteren, en proeven 🤣 Na deze eerste pure alcohol zal er een eerste poging tot perenlikeur op het programma staan. Ik ben erg benieuwd.
voor nu alvast bedankt voor de goede informatie hier op het forum en de hulp die ik tot nu toe al gehad heb. hopelijk kan ik over enige tijd mijn opgedane kennis ook weer overdragen aan nieuwe leden.
Groeten, Martin.
Hallo Martin, welkom en succes ook.
graag volg ik het perenlikeur proces met jou mee, als jij het ook delen wilt hier?
Peren pruimen en kersen worden ook mijn basisproducten in de toekomst, maar eerst wil ik even oefenen met suikerwater en gist, en naderhand smaak toevoegen, om wat ervaring op te doen.
Hoi Martin,
Welkom op het forum 😃!
Hallo Martin,
Kei goed dat je nu al inschat dat je veel geduld nodig hebt voor deze prachtige hobby. Ik denk dat je er met zo'n instelling helemaal komt! Voor wat betreft de peren likeur, dat wordt nog een hele uitdaging. Ik heb dat afgelopen zomer geprobeerd op diverse manieren, maar peren smaak is moeilijk te vangen.
Welkom!
Alambiek is een goede eerste keuze👍 er staat een ruim aanbod aan handleidingen op het forum
Welkom op het forum Martin en veel plezier met het stoken.
Welkom