Meldingen
Alles wissen

Groeten uit Rotterdam


roeier
Berichten: 35
Topic starter
(@roeier)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben Martin, 43, uit Rotterdam. Ik heb in het verleden al wel eens bier gebrouwen uit nieuwsgierigheid. Maar ben er achter gekomen dat ik dat toch liever koop dan brouw 😀 Uiteindelijk wel geïnteresseerd geraakt in het stoken. Aan de ene kant door collega die zelf limoncello maakt (van gekochte alcohol) en door mijn vrouw die op zoek is naar lekkere likeur die ze niet in de winkel kan vinden, dus dan zelf maar proberen te maken 😉 

Ik heb me de laatste tijd flink ingelezen in de materie en al kennis gemaakt met enkele van jullie. Ik ben iemand die graag het proces begrijpt en snap wat ik aan het doen ben, in plaats van simpel een stappen plannetje volgen. Ik denk dat ik de basis redelijk door heb, maar beschouw mezelf nog wel als een echte beginner. Jullie zullen waarschijnlijk dus nog wel wat "beginners" vragen van me voorbij zien komen hier. 

Om het proces door te krijgen ga ik ook met een mooie alambiek beginnen. De ketel heb ik helaas nog niet binnen maar er staat inmiddels al wel een eerste sugerwash te pruttellen hier zodat die mooi klaar is voor wanneer de ketel er is.

Ik veracht dat dit de komende jaren een leuke lange leerschool gaat zijn, met veel experimenteren, en proeven 🤣 Na deze eerste pure alcohol zal er een eerste poging tot perenlikeur op het programma staan. Ik ben erg benieuwd.

voor nu alvast bedankt voor de goede informatie hier op het forum en de hulp die ik tot nu toe al gehad heb. hopelijk kan ik over enige tijd mijn opgedane kennis ook weer overdragen aan nieuwe leden.

Groeten, Martin.

 

Beantwoorden
12 reacties
4 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1828

@roeier, welkom. Eindelijk weer eens een nieuw lid uit de beschaafde wereld 😝

Beantwoorden
Admin
(@stephan)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 457

@rumo 🤣 🤣

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2686

@rumo 🙄

Beantwoorden
(@chriswisky)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@welkom Martin,tja dat bierbrouwer laat ik aan ander over,dan zou ik 24 uur per dag bier moeten brouwen,krijg het met stoken al moeilijk bijgebeent  Adriana zegd dat ik te veel af geef,(gelukkig nog niet dat ik te veel proef)😂😂😂

Beantwoorden
marcel1966
Berichten: 158
(@marcel1966)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo Martin, welkom en succes ook.

graag volg ik het perenlikeur proces met jou mee, als jij het ook delen wilt hier?

Peren pruimen en kersen worden ook mijn basisproducten in de toekomst, maar eerst wil ik even oefenen met suikerwater en gist, en naderhand smaak toevoegen, om wat ervaring op te doen.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
roeier
(@roeier)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 35

@marcel1966 

Hoi Marcel, uiteraard zal ik het tzt delen hier. Heb al veel geleerd van andere stokers die hun ervaringen delen, dus ik zal zeker proberen daar mijn steentje aan bij te dragen.

Ook ik wil eerst even wat "oefenen" met suiker en pure alcohol maken. Denk dat ik van een deel daar van ook peren likeur ga proberen te maken. Maar uiteraard ook door de peren te laten vergisten. Als basis ga ik uit van het verhaal van Robbert hier : peren likeur

Beantwoorden
Berichten: 457
Admin
(@stephan)
Famed Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoi Martin,

Welkom op het forum 😃! 

Beantwoorden
Berichten: 24
 Wout
(@wout)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hallo Martin,

Kei goed dat je nu al inschat dat je veel geduld nodig hebt voor deze prachtige hobby.  Ik denk dat je er met zo'n instelling helemaal komt!  Voor wat betreft de peren likeur, dat wordt nog een hele uitdaging. Ik heb dat afgelopen zomer geprobeerd op diverse manieren, maar peren smaak is moeilijk te vangen.

 

 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
roeier
(@roeier)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 35

@wout 

Ja had al wel begrepen dat je geduld moet hebben, alles goed bij moet houden, niet verwachten dat alles in een keer goed gaat... maar, als je dat geduld op kan brengen je uiteindelijk tot mooie lekkere dingen kan komen 😋 

Dat peren likeur een uitdaging wordt had ik stiekem ook al wel een beetje begrepen ja. Verwacht ook niet in een keer een perfect resultaat. maar lijkt me juist ook wel een mooi project om gaandeweg verschillende technieken en recepten te kunnen proberen, om zo uiteindelijk tot een mooi resultaat te kunnen komen. En daarbij zijn natuurlijk alle tips welkom 🙂 😉 

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom!

Alambiek is een goede eerste keuze👍 er staat een ruim aanbod aan handleidingen op het forum

Beantwoorden
Notna
Berichten: 345
(@notna)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Welkom op het forum Martin en veel plezier met het stoken.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2686
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welkom

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?