Meldingen
Alles wissen

Iets met Krieken / kersen aan te vangen

Pagina 6 / 6

Berichten: 40
(@pastislover)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

mmm Morellen

 

lekker anderhalve kilo morellen op 1 kilo suiker en een liter alcohol van ongeveer 50 %.

lekker lang laten staan, minstens een jaar, en dan genieten van een heerlijke kersen likeur.

ik heb zelf nog een flesje staan dat per ongeluk 12 jaar heeft staan macereren, heeft een zijdezachte smaak die tussen kersen en amaretto in ligt.

mijn vrouw vindt deze zo lekker dat ik hem niemand anders mag presenteren, die zullen het met de een jaar jonge moeten doen.

dit jaar heb ik maar liefst 8 potten donker staan in de hoop dat er enkele een jaartje of vijf zullen blijven staan, waarschijnlijk niet, maar ja proberen he.

groeten 

Rob

 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Rob, ik ben het helemaal met je eens dat macereren véél meer smaak oplevert  en je veel meer kersen proeft.

Gr.  Rob1

 

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het is maar net wat je lekker vindt. In brood proef ik ook veel meer graan dan in whisky. Maar ik heb geen zin in brood. ?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan, dit was maar een kilootje, maar als ik ergens een kistje kersen kan scoren, maak ik meer kersenlikeur. Kersen dien je zo'n 5 á 6 weken te laten staan, mag ook langer zoals Pastislover het doet. Ik ben van plan om in het vervolg alle maceraten met dextrose op smaak te brengen, evt. met een beetje citroenzuurpoeder.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

r ik heb geen zin in brood

Jan, dan doe je er een plakje zalm op, wedden dat je het dan wel lekker vindt

Beantwoorden
Berichten: 6774
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar heb je wel een punt Rob ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het is maar net wat je lekker vindt. In brood proef ik ook veel meer graan dan in whisky. Maar ik heb geen zin in brood.

 

 

Hahaha, precies!  Ik heb trouwens bijna whisky staan, zo uit het vat,  zal zo een foto maken. Wat ga ik ermee doen? Alcohol percentage 92%. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Owwww....holy drunk! En Gijp...Helma, Teuntje, wanneer kwamen jullie ook alweer met dat vatteke langs?

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Weet niet of ik het vatteke naar je mee ga nemen. Die ton kan me niks schelen maar die rum van Pino..  Kan er moeilijk afscheid van nemen. Hij ruikt ook zo verrukkelijk. En ik neem alleen het beste van het beste.

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hahaha, precies!  Ik heb trouwens bijna whisky staan, zo uit het vat,  zal zo een foto maken. Wat ga ik ermee doen? Alcohol percentage 92%. 

Au bain marie je alcohol terug af halen dan heb je een concentraat "oak-au-vin"

Steek het eens in een fles, ik denk dat het heel licht goud is en enkel de massa het donkerder laat kleuren 😉

Beantwoorden
Pagina 6 / 6
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?