Meldingen
Alles wissen

Kruiden mixen na het macereren.


Stephan
Berichten: 363
Admin
Topic starter
(@stephan)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Hoi, doordat de verbouwing hier gruwelijk uit loopt heb ik al tijden geen plek en tijd meer gehad om te stoken.

Ik heb nog wel een liter of vijf neutraal staan, en een hele berg kruiden. Veel kruiden waarvan ik niet helemaal weet hoe ze smaken.

Ik wil een lekkere kruidenbitter of kruidenlikeur maken met die neutraal en (een paar van) die kruiden.

Kan ik nou ook om te proberen al die kruiden apart laten macereren in aparte potjes, en dan na een poosje gaan proeven en mixen? Of geeft dat niet hetzelfde resultaat als alles in één keer bij elkaar in de pot macereren? 

Beantwoorden
7 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@stephan niet alle smaken passen bij elkaar . Je kunt ze na de tijd ook bij elkaar voegen . Maar je kunt ook van de kruiden appart een extraxt maken

Beantwoorden
Stephan
Berichten: 363
Admin
Topic starter
(@stephan)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Thanks @Robbert,

Dus als ik 15 potjes maakt met 100cc, daar per potje één kruid in die en laat marcereren, kan ik na een weekje of twee die potjes in kleine hoeveelheden gaan mixen om te kijken welke smaken bij elkaar passen?

En laat ik dat macereren op drink sterkte of op 92%?

Beantwoorden
5 Reacties
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1905

@stephan

 

Topic uit 2019

 

Misschien heb je hier wat aan.

Beantwoorden
Stephan
Admin
(@stephan)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 363

@alchemist jaaaaaaaa, precies wat ik zocht 😀!

Je bent geweldig! 

Beantwoorden
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1905

@stephan Weet ik, maar soms toch fijn om te horen 😊

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@stephan let wel op het is niet compleet .  maar er horen ook nog een paar pagina's bij.

Welke vorm gebruik je van macereren .
Op welke temperatuur macereer je ?
Hoe lang ga je macereren ?
Is het voor direct tot likeur maken of wordt het maceraat opnieuw gedestilleerd? 
Destilleer je het maceraat geheel of deels waarna je later de twee delen weer bij elkaar voegt ? 
Zzijn het verse of gedroogd producten ??? 
Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

Je kunt potjes mixen inderdaad en op die manier kijken wat mogelijk is .

Let op de lijst uit topic 2019 . Is niet compleet . Percentages waarop gemacereerd wordt kan verschillen i.v.m. temperatuur ,  tijd , manier van maceren en doel waarvoor ( welke verdere bewerking er nog op volgt )

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?