Meldingen
Alles wissen

[Sticky] Lees dit eerst, de Thuis Distilleren Beginnersgids

Pagina 2 / 2

Bazz
Berichten: 116
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Ben spiksplinter nieuw hier op het forum, en eerder het beginners boekje uit gelezen, ik ben Bas en beginner stoker heb een alambiek aangekocht welke ik nog moet gebruiken.

Aan de hand met het boek “over drank” het recept voor rum gevolgd en ik wacht nu reeds zeven dagen en nog steeds geen alcohol kunnen meten, ben begonnen om 5 liter te koken daar de melasse iets van 1,5 liter in gedaan dit af laten koelen en er een half zakje rum turbo gist in gedaan eerst erboven op gestrooid en later erdoorheen geroerd, vanuit jullie berichten en omdat ik nog niks waarneem dat het gist, heb ik er een zak bruine suiker bijgevoegd en een theelepel tomaten puree.

Hopelijk gaat het nu wel goed.

Groet Bas

Beantwoorden
Bazz
Berichten: 116
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

2 maanden geleden mijn beginners opmerking gemaakt, momenteel diversen stook probeersels verder en zie daar heerlijke liters rum nochtans op vat om verder te rijpen, diversen liters suiker stooksels en druk bezig likeuren te maken, wat cognac gemaakt uit oude witte wijn enz.

Wat nog tot nu toe een minder resultaat geeft is mijn Whiskey, ik vind de smaak goed maar de opbrengst bijzonder laag, maar eigenlijk ook weer leuk om dit verder uit te zoeken, wilde dit toch even op dit forum kwijt, gezien mijn eerdere opmerkingen ;-).

Groet Bas.

Beantwoorden
oscarc
Berichten: 3
(@oscarc)
New Member
Deelgenomen: 3 maanden geleden

Fijne gids, hier kan ik als beginner zeker iets mee!

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?