Meldingen
Alles wissen

[Sticky] Lees dit eerst, de Thuis Distilleren Beginnersgids

Pagina 2 / 2

Bazz
Berichten: 138
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ben spiksplinter nieuw hier op het forum, en eerder het beginners boekje uit gelezen, ik ben Bas en beginner stoker heb een alambiek aangekocht welke ik nog moet gebruiken.

Aan de hand met het boek “over drank” het recept voor rum gevolgd en ik wacht nu reeds zeven dagen en nog steeds geen alcohol kunnen meten, ben begonnen om 5 liter te koken daar de melasse iets van 1,5 liter in gedaan dit af laten koelen en er een half zakje rum turbo gist in gedaan eerst erboven op gestrooid en later erdoorheen geroerd, vanuit jullie berichten en omdat ik nog niks waarneem dat het gist, heb ik er een zak bruine suiker bijgevoegd en een theelepel tomaten puree.

Hopelijk gaat het nu wel goed.

Groet Bas

Beantwoorden
Bazz
Berichten: 138
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

2 maanden geleden mijn beginners opmerking gemaakt, momenteel diversen stook probeersels verder en zie daar heerlijke liters rum nochtans op vat om verder te rijpen, diversen liters suiker stooksels en druk bezig likeuren te maken, wat cognac gemaakt uit oude witte wijn enz.

Wat nog tot nu toe een minder resultaat geeft is mijn Whiskey, ik vind de smaak goed maar de opbrengst bijzonder laag, maar eigenlijk ook weer leuk om dit verder uit te zoeken, wilde dit toch even op dit forum kwijt, gezien mijn eerdere opmerkingen ;-).

Groet Bas.

Beantwoorden
oscarc
Berichten: 3
(@oscarc)
New Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Fijne gids, hier kan ik als beginner zeker iets mee!

Beantwoorden
Berichten: 11
(@mina-neon)
Active Member
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Dag medestokers, Ook ik wil een bedankje achterlaten voor de beginnersgids. Erg fijn om erbij te hebben (naast het volkomen stook boek).   

Beantwoorden
spirit
Berichten: 10
(@spirit)
Active Member
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Ook mij is het gelukt om te registreren. Mijn hotmail kwam er niet doorheen.

Na natuurlijk de beginners gids te hebben gelezen (en nog veel meer) heb ik inmiddels 3 stookjes gedaan. Eerst een rum van melasse d.m.v. alleen een fijnstook, toen een pure alcohol van een suiker mash en als laatste weer een rum van melasse d.m.v. een ruwstook gevolgd door een fijnstook.

De eerste rum wat zoeter gemaakt met zelf gemaakte karamel en een paar druppeltjes vanille. Was al niet te versmaden. 😀 

Helaas kwam er aan de de alcohol stook een wrange zuur bittere smaak. Kan de BBQ mee aangemaakt worden.

De 2e rumstook laten "agen" d.m.v. medium toasted eikenhout en bij wat andere potten zelfs de stukjes hout licht aangebrand. Dit 2 weken laten staan. Wou.... wat een geweldig resultaat. Er zat al erg veel smaak aan dus het hout er uit gehaald voordat het te veel wordt.

Door mijn beroep ben ik 6 weken thuis en 6 weken weg. Als ik weer terug ben kan ik het hout eventueel weer toevoegen om te zien / proeven wat er nog verandert.

Ben van plan om als ik weer thuis ben een whisky te proberen. (wat duren 6 weken soms toch lang)

Beantwoorden
Berichten: 9
(@snb8642)
Active Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Hartelijk bedankt voor de goede handleiding.

Beantwoorden
mau
Berichten: 25
 mau
(@mau)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 weken geleden

Mooie handleiding , nu nog de eigen ervaring opdoen!

Beantwoorden
mau
Berichten: 25
 mau
(@mau)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 weken geleden

handige tool om te berekenen hoeveel water/fruitsap je bij je alkohol moet mengen om het gewenste percentage alkohol te bekomen.

https://www.eclecticsite.be/calc/bier_hoeveelheid.htm

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?