Meldingen
Alles wissen

Limoncello schuimlaag/vlokken


Berichten: 33
Topic starter
(@rumdidum)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Hoi allemaal,  ik maak al een tijdje limoncello maar dit jaar krijg ik een paar dagen na het bottelen een soort vlokkerige schuimlaag bovendrijven.  Ik heb al andere citroenen geprobeerd maar helaas weer dat laagje, zie foto. Ik kan geen topic hierover vinden. Heeft iemand een idee?

 

Dank!

1744351763-20250411_075418.jpg
Beantwoorden
4 reacties
Diets
Berichten: 26
(@diets)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Spoel je de citroenschillen na het uittrekken met alcohol ook nog af met water?

Dan komt het daardoor, door het water worden andere stoffen uit de schillen getrokken dan met de alcohol gebeurt is.

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@rumdidum)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 33

@diets oh echt?? Ja dan is dat het. Want dat deed ik nooit. Leek me slim om dat laatste beetje smaak eruit te halen. Super bedankt,  ik ga bij de volgende batch kijken of het werkt!

Beantwoorden
Berichten: 74
(@antonuithethogenoorden)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Shot in the dark: kan het ook een was achtige substantie zijn die op de schil zat?

Welke ingrediënten heb je gebruikt in de limoncello?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@rumdidum)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 33

@antonuithethogenoorden ik heb ze extra extra geboend want ik dacht dat ook. Maar de reactie hierboven is zeer waarschijnlijk de oorzaak.

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?