Meldingen
Alles wissen

Roggebrood probeersel


Berichten: 6
Topic starter
(@robsmi)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zal me even voorstellen ik ben Rob uit Rotterdam en ben nieuw in deze hobby wat ik tot nu toe heb gedaan is niet zo goed gelukt dus moet nog alles leren. Ik ben nu aan het proberen Roggebrood whisky te maken alles zit in het vat maar de vergisting gaat heel moeizaam een paar belletje om de paar seconden in het waterslot is dit normaal of doe ik het niet goed
Rob

Beantwoorden
10 reacties
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Rob, zo te horen gaat het goed hoor! Hoelang zit de gist er nu in? Je zal zien dat het langzaam begint en langzaam aan steeds sneller gaat. Heb je dit recept gebruikt?  http://www.stookforum.nl/thread/odins-roggebrood-whisky-tried-and-true-recipy/  succes!

 

Beantwoorden
Berichten: 6
Topic starter
(@robsmi)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat is het recept dat ik heb gebruikt de gist zit er nu twee dagen in maar is niet sneller gegaan

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het kan per vergisting verschillen hoor, dan gist het gewoon wat rustiger maar duurt de totale vergisting mischien iets langer. Ik denk dat het helemaal goed gaat komen ?

Beantwoorden
Berichten: 6
Topic starter
(@robsmi)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik wacht rustig af. Bedank

Rob

Beantwoorden
Berichten: 6
Topic starter
(@robsmi)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Nog een vraagje is gist voedingszout het zelfde als gistvoeding

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Gistvoedingszout is een gistvoeding, maar je kunt meerdere dingen gebruiken. Een snee brood houd gist ook erg van bijvoorbeeld, banaan is ook een heel goede om de gist lekker te verwennen.

 

In je roggebroodmash is het totaal niet nodig, daar zit zoveel lekkers in voor de gist dat het geen meerwaarde geeft om hier gistvoedingszout of andere voeding bij te voegen.

Beantwoorden
Berichten: 6
Topic starter
(@robsmi)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dankjewel

Beantwoorden
Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Rob, op welke temperatuur ben je aan het vergisten, en welke gist gebruik je? Misschien moet je iets meer van je werkwijze vertellen?

Beantwoorden
Berichten: 6
Topic starter
(@robsmi)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik gebruik bakkers gist . op kamer themperatuur ongeveer 20 22 graden

Beantwoorden
Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Een roggebrood vergisting kan heel langzaam gaan, zeker bij een temperatuur van 22 Gr.

Dit kan zomaar drie weken duren dus geduld hebben dan gaat het allemaal goed komen.

 

 

Beantwoorden
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?