Ik zal me even voorstellen ik ben Rob uit Rotterdam en ben nieuw in deze hobby wat ik tot nu toe heb gedaan is niet zo goed gelukt dus moet nog alles leren. Ik ben nu aan het proberen Roggebrood whisky te maken alles zit in het vat maar de vergisting gaat heel moeizaam een paar belletje om de paar seconden in het waterslot is dit normaal of doe ik het niet goed
Rob
Hoi Rob, zo te horen gaat het goed hoor! Hoelang zit de gist er nu in? Je zal zien dat het langzaam begint en langzaam aan steeds sneller gaat. Heb je dit recept gebruikt? http://www.stookforum.nl/thread/odins-roggebrood-whisky-tried-and-true-recipy/ succes!
Dat is het recept dat ik heb gebruikt de gist zit er nu twee dagen in maar is niet sneller gegaan
Het kan per vergisting verschillen hoor, dan gist het gewoon wat rustiger maar duurt de totale vergisting mischien iets langer. Ik denk dat het helemaal goed gaat komen ?
Ik wacht rustig af. Bedank
Rob
Nog een vraagje is gist voedingszout het zelfde als gistvoeding
Gistvoedingszout is een gistvoeding, maar je kunt meerdere dingen gebruiken. Een snee brood houd gist ook erg van bijvoorbeeld, banaan is ook een heel goede om de gist lekker te verwennen.
In je roggebroodmash is het totaal niet nodig, daar zit zoveel lekkers in voor de gist dat het geen meerwaarde geeft om hier gistvoedingszout of andere voeding bij te voegen.
Dankjewel
Rob, op welke temperatuur ben je aan het vergisten, en welke gist gebruik je? Misschien moet je iets meer van je werkwijze vertellen?
Ik gebruik bakkers gist . op kamer themperatuur ongeveer 20 22 graden
Een roggebrood vergisting kan heel langzaam gaan, zeker bij een temperatuur van 22 Gr.
Dit kan zomaar drie weken duren dus geduld hebben dan gaat het allemaal goed komen.