Meldingen
Alles wissen

Scherpe geur in eindproduct


Berichten: 9
Topic starter
(@keffie046)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Beste,

Als beginnend stoker heb ik nu 2 batches sugarwash gemaakt van 25 liter met de still spirits turbo 8 icm turbo active carbon en turbo wash.

Nu heb ik alles gedaan volgens voorschrift: desinfecteren/8kilo oplossen in 10 liter/laten koeken/in gistvat/afkoelen/gist erbij/koolstof erbij/waterslot erop en 10 dagen laten staan/klaren/filteren en stoken maar.

Nu was er bij het moment dat ik de deksel openmaakte een hele scherpe geur die pijn deed aan mijn neus. Toen ik alles de 1e keer gestookt had was mijn product 75% maar nog sterker in deze scherpe geur. Na nog eens te destilleren had ik een product van 90% maar met echt een ondraaglijk scherpe geur eraan, de smaak is verder prima en zacht. De scherpe geur was niet azijn achtig en niet zure appel achtig.

Na nog een keer alles overnieuw te hebben gedaan zit ik wederom een product met een zo een scherpe geur eraan waarvan je neus tot bovenin begint te steken. Ik heb dit vergeleken met een destillatie van oude rode wijn. Maar deze ruikt echt extreem scherp.

Heeft een van jullie enig idee wat ik fout gedaan heb? Of wat ik beter kan doen? Mvg. Kevin

Beantwoorden
7 reacties
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Volgende keer een beter gistmilieu creëeren en een ander neutraler gist gebruiken .
Ook de smaak zal dan beter zijn .
8 kilo suiker op 25 liter is gewoon vragen om problemen .
Er staan hier heel veel dingen over bijsmaak oo het forum na gebruik van de hobby turbo gisten .
Je heb niets fout gedaan .

Beantwoorden
Berichten: 9
Topic starter
(@keffie046)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Beste Robbert, voor als neutralere gisten dan, welke gisten zouden dan wel gebruikt kunnen worden. Tevens hoeft het ook niet perse voor suiker te zijn. Want ik heb wel op meerdere plekken al gelezen dat still spirits, alcotec etc. allemaal wat mindere gisten zijn.?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Fermentis C70 , HG 1 , mangrove jack west coast en de mangrove jack cider .
En natuurlijk ook de gewone bakkersgist is uitstekend .

Beantwoorden
2 Reacties
(@carlosje)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 74

@robbert, ik heb een vraag over het klaren ontgeuren en smaak topic van de vorige stookforum versie ik kan het topic waar alles op één blad stond niet meer vinden in deze nieuwe versie van stookforum. deze oude versie gebruikte ik regelmatig , nu staat alles verspreid ik zoek me een ongeluk, m aar hopelijk dat het er nog is

groetjes Carlosje

 

 

Beantwoorden
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 6759
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nu was er bij het moment dat ik de deksel openmaakte een hele scherpe geur die pijn deed aan mijn neus.  

Die scherpe geur die pijn doet aan je neus bij het openen van het vat is CO2

Beantwoorden
Berichten: 107
(@jeroendv)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Doe alles wat de naam turbo heeft in de vuilbak en het zal al 100x beter zijn 😉 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?