weet ik ook niet,denk zelf dat als je actieve kool etc gebruikt bij vergisting en filteren na het stoken dat het niet heelveel uitmaakt met welke soort suiker je het doet.
Als ik een poging heb gedaan met normale suiker maar dan wel kool/reflex en filtering dan laat ik nog wel even weten hoe goed de smaak is ?
Goeiemiddag allemaal,ik wil even updaten in dit topic.
Nu heb ik dus een emmer suikerwash gemaakt in combi met de actievekool en klaringsmiddel.
En dan stoken met reflux en daarna ook nog eens door de still koolfilter heel gehaald.
Waarna de kwaliteit inderdaad heel wat vooruit gaat,maar dat zal bij iedereen verschillen aangezien iedereen zn eigen manier heeft.
Maar ik ga het nu zeker zo verder doen.
Maar heb eigenlijk nog wel even een vraagje.
Ik ben toch zover dat ik de wodka die ik al heb opnieuw wil stoken om die ook op dat zelfde niveau te krijgen als wat ik nu heb.
Heeft het nu om er vloeibare kool bij te gooien voor een dag of 2 bij 20 liter wodka op 40%.
En dan klaringsmiddel te gebruiken en opnieuw te stoken.
Zou dat nut hebben???
Ja daarmee heb ik het al gefilterd,en dat hielp zeker maar niet genoeg om het zo goed te krijgen als wat ik nu stook.
Maar dan laat ik dit wel,het is goed genoeg te drinken in de mix dus het gaat wel op.
En stook daarnaast gewoon de nieuwe dan??♂️
Probeer anders de drank lekker buiten in de zon te zetten,s’avonds op een koele plaats en effe het dopje vd.fles,zo verouderd hij ook nog.dus geen nadelen.
Er is nog een alternatieve methode om alcohol te ontdoen van geur en smaak . Door met een simpele ozon generator de alcohol te beluchten verdwijnen de laatste geurtjes . laat hierna de alcohol een uurtje staan zodat de laatste ozon afbreekt en verdwijnt . (Dit trucje wordt Bij enkele hele dure Prestigious vodka soorten ook toegepast )
Is de ozon-methode een vervanging of een aanvulling voor behandeling met actieve kool? Ik heb zo'n ding besteld, hij is onderweg en het lijkt handiger dan kool.
Ik kreeg eens een tip van een poolse collega: Gooi er gewoon as uit de houtkachel doorheen en dan filteren. Heb het toen niet gedaan, ik was er een beetje huiverig van. Heb toen alles in een mandfles gedaan afdekken met keuken papier en een elastiekje er om, in het begin regelmatig mee geschud. Van de week geproefd en geroken (na een half jaar) en de vieze geur en smaak is weg.
Ik gebruik die moderne dingen niet gooi ook geen ander spul bij mijn drank,druiven,bakkers gist en soms suiker,resultaat cognac die als whisky smaakt,drank stoken doe je met je hersens,en dan krijg je vaak de beste drankjes,gisteren kreeg ik weer een compliment dat het lekker whisky was,hij kon niet geloven dat het zelfgestookte was van druiven,moest maar een stokerij in Roemenie beginnen.en dat op een primitieve manier,zondr moderne spullen,ok keukenrol en wc papier om te filteren is ook modern.???
Dat was nog over van een experiment met appels met wilde vergisting, dus geen suiker of gist toegevoegd. Zo deed de opa van mijn vrouw het altijd in Roemenie. Dus rotte en mooie appels in een vat mixen en een paar maanden laten staan. Zonder toevoeging. Ik had toen een goede 300kg appels bij een fruitteler geraapt. Dus er was genoeg om wat te proberen.