Meldingen
Alles wissen

Smaak verbeteren na het stoken

Pagina 5 / 6

Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het verhaal van het as wordt al beschreven in het volgende boek.

A Practical Handbook on the Distillation of Alcohol from Farm Products by F.B.Wright

Dit boek is van begin 1900, en daar gooien ze tijdens het proces ook gewoon een schep as in de ketel

Dit gebeurd al voordat men aan het stoken is.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dus als ik de pijp uitga zel ik ze nu alvast vertellen wat ze met mijn as moeten doen,zelfs na mijn dood nog bezig met drank,hahaha??

Beantwoorden
Berichten: 164
Topic starter
(@deentju)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Okeej zowat?...

Beantwoorden
Berichten: 164
Topic starter
(@deentju)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Let niet op de absolut fles.
Mn eigen flessen waren op,dus heb hier even een halve liter in gedaan

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Is dat een flesje uit een minibar? 🙂

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Goed zo en af en toe de dop los draaien,ik heb vanmorgen acht liter buiten gezet met eiken er in heeft al mooie kleur en ruikt al goed was drank van meer dan een jr.oud,af en toe draai ik even de dop er af,over drie vier dagen is hij klaar voor consumptie.maar als hij langer staat word hij beter.maar hier is tien ltr niets,dus moet snel,van de 40 liter die ik meegenomen heb is nog 10 ltr over,heb ook nog 6 ltr.andre drank mee genomen .

Beantwoorden
Berichten: 164
Topic starter
(@deentju)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@munckerik hahah nee gewoon normale drank fles uit de winkel.
Maar zeker wel mooie flessen.

ChrisV.
Ja heb ook nog wel even wat liters over ?.
Maar ik zal even kijken of dit nog veel verbeterd,dus even afwachten ?

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik dacht meer aan een donker groene fles ,en dan op alcohol laten zetten.

Donkergroen zodat ik naar buiten kan kijken, maar dat ze mij niet kunnen zien.

(anders worden ze meteen jaloers)

Beantwoorden
Berichten: 164
Topic starter
(@deentju)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Los ervan dat die batch minder lekkere wodka al een tijdje stond,heeft het staan ervan in de zon etc zeker wel mee geholpen de smaak goed genoeg te krijgen..dus bedankt voor die nuttige tip?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Eenvoud werkt vaak,geen kosten geen troep in je drank,zo werk ik al jaren,nu vragen ze mij hier om hun drank te verbeteren,moet van hun hier een stokerij beginnen,mischien iets voor de toekomst maar dan kleinschalig en exclusief.ik heb nu ook 8ltr in de zon staan met eiken is na twee dagen al goudkleurig,hebben mij gevraagd om zo 60 ltr.te maken.

Beantwoorden
Berichten: 164
Topic starter
(@deentju)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja dat is super toch?

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Pas maar op met dat buitenzetten Chris, voordat je weet is de fles leeg.. Alhoewel 8ltr is een flinke slok.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Nee niet bang voor staat aan de achterzijde,en staat ter afleiding een halve liter op de tafel?heb hem gister avond geproefd smaak van abrkozen en al lekker zacht.beetje veel geproefd????

Beantwoorden
Berichten: 19
(@willem77)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hooi een vraagje weet jij hoe jezelf actieve kool kan maken.
mvg willem

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Willem, actieve kool bestaat uit kleine stukjes kokosnoot die men heeft laten verkolen door verhitting. (google: actieve kool of active charcoal).Nadat het laatste houtgas is verdampt hou je zuivere kool over. Dit kunnen we overigens heel goedkoop verkrijgen,ook in de stookwinkel.
Zelf maken is een ramp. Ik heb het al eens gedaan om zelf buskruit te maken. Met succes overigens.
Dit was dan met wilgenhout maar met verkruimelen na de verhitting zit je onder de zwarte koolstof.Ook met kokos. Vooral buiten doen op een gas-stoof (of vuurkorf met veel brandhout) het te verkolen hout in een verfblik met een spijkergaatje in het deksel. Het stinkt enorm tijdens het verbranden- verkolen. Momenteel brandfase2 dus mag (nog) niet buiten. Veiligheidsbril, ademhaling bescherming en brandweerhandschoenen en geschikte brandblusser standbye, met klem geadviseerd. En lege kokosnoten sparen,uiteraard. Blijft na verkoling een derde over van je te verkolen materiaal. Succes en doe voorzichtig! 

Beantwoorden
Pagina 5 / 6
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?