Hoi iedereen,
voor de 2de keer probeer ik met bakkersgist een 25 liter wash te maken. Echter heb ik nu al voor de 2de keer dat de vergisting na een kleine week stilvalt.
Het waterslot heeft dan nog amper activiteit. De eerste mash was in 3 weken van SG1060 naar SG1030 gezakt. De 2de mash staat nu 1 week en ook hier is dus de activiteit weer stilgevallen. (Die emmer heb ik toen gestookt met zeer beperkte opbrengst, dus mijn metingen klopte. PH heb ik ook nog gemeten die was tussen de 3 en de 4)
Hier het recept dat ik gevolgd heb:
5,5 kilo suiker in 3 liter water 45min laten koken met 8gr citroenzuur.
Dit in de vergistingsemmer gedaan (aangevuld met water) en laten afkoelen. Na afkoelen DAP erbij gedaan (12gram) en een handje gekookte rijst. Goed doorroert en er toen 75gram (bruggeman droge) gist bovenop gestrooid.
Dit alles staat op de vloerverwarming in een ruimte waar het 21 graden is.
Ziet iemand wat ik fout doe? Kan ik nog iets toevoegen aan mijn emmer die ik nu staan heb waar de vergisting weer is stilgevallen?
Ik zal het even vragen voor de zekerheid:
Meet je de SG met refractometer of hydrometer?
De waardes suggereren dat het om niet gecorrigeerde refractormetingen kan gaan.
Is 5.5kg niet wat veel voor bakkersgist ?