Meldingen
Alles wissen

Sugar wash gist niet?


Berichten: 8
Topic starter
(@dedamian)
Active Member
Deelgenomen: 3 weken geleden

Ik heb een nieuwe sugar wash gemaakt met bakker gist maar we zijn 10uurtjes veder maar gebeurt niks ben ik ongeduldig of ligt het aan mij? Heb het bij 29° erbij gemikt eerst op lossen in 500ml 25° water en toen in de grote emmer gedaan wat doe ik fout?

 

(Ben nog vrij nieuw) 😅😅

Beantwoorden
4 reacties
2 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1864

@dedamian Ja wat doe je fout?? Met zo weinig details is dat niet te zeggen. Gebruik de zoekopdracht eens voor neurale alcohol en vergelijk jouw werkwijze. Bijvoorbeeld:

https://stookforum.nl/forums/recept/suikerwasch-beter/#post-105682

Beantwoorden
Murmillo
Admin
(@murmillo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 2710

@dedamian probeer onder de 26C te pitchen en wat is je start sg? als jij 10kg op 20l gebruikt heeft geen enkele gist er zin in.

Er is een starter gids, of probeer rumo zijn link eens. 

Beantwoorden
Berichten: 8
Topic starter
(@dedamian)
Active Member
Deelgenomen: 3 weken geleden

Ik heb brugman gist gebruikt hij staat nu op 24° gebeurt niks nog 6kilo suiker 21L water totaal nu staat in de emmer net 24.5L voor de rest gewoon kristalsuiker gebruikt vorige x met turbogist wel effect maar wil wat meer kwaliteit van daar de brugman bakkersgist heb ook eetlepel citroenzuur erbij thats it

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10011

@dedamian 5,5 kilo suiker inverteren in 2,2 liter water van 80 graden . 40 min . Met toevoeging van 10 - 14 gr citroenzuur .

Hierna aanvullen met 21 liter water . 

Als temperatuur onder de 28 graden zit kun je gist toevoegen! ( Gist niet direct uit koelkast! Eerst ook op kamer temperatuur alvorens toevoegen ! ) 

Min 70 gr droge bakkers gist ( hoger pitchen tot 120 gr is goed en  Geeft sneller anaerobe vergisting.)

Verse bakkersgist geld 2 x hoeveelheid vergeleken met droog . 

10 -14 gram DAP erbij. 

 Dit zal bij 24 graden na enkele uren gisten .Uitgegist  na 18 tot 21 dagen . 

Uitgegist bij SG van 990. 

Dit kan niet mislukken tenzij gistvat vervuild is of te veel beroeren tussen tijds !

Controleer gisting eventueel met vlam test, co2 meter .

 ( Het waterslot word om vage reden gezien als indicator van gisting maar is slechts een stank afsluiter en het gaat invallen van rommel en insecten tegen .  Het bubbelen is slechts ontsnappen van Co 2 wat net voldoende druk heeft om water te verplaatsen. Is er ergens  anders een minimum ventilatie/ lekkage zal waterslot niet op weinig bubbels geven.)

 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?