Fijn dat het nu naar wens is PB!
De Pure zal nog iets beter zijn, alleen een iets lagere opbrengst in liters maar daarvoor krijg je ultieme kwaliteit terug.
De wodkastar ken ik zelf niet maar hoor er goede verhalen over.
herinneren jullie nog die 2 fout gemaakte vaten met classic 8 gist maar geen houtskool toegevoegd?? het ene stookte ik uit en smaakte vies en het andere mocht ik niet weggooien want die zou wel natuurlijk uitgisten en klaren enzo....
vat werd gemaakt op 10/08 en vandaag uitgestookt 🙂 ===> smaakte vies!
ben gestopt na een uurtje runnen, even ter info.... it's a no go!
PB
Hallo,
Ik gebruik eigenlijk nooit klaringsmiddel, houtskool of wat dan ook.
Smaakt altijd goed
mis ik ergens iets?
Groet, @ndré?
hey andré
en ook classic 8 turbo yeast met 8kg suiker dan?
De Classic 8 van Still Spirits is doorgaans erg goed, ook zonder kool. Niet te verwarren met de 8 KG van Prestige die we vroeger veel verkochten. Die was beduidend minder goed.
Het kan ook aan een te hoge vergistings temperatuur hebben gelegen, of gewoon een keer pech. Dat is ook mogelijk, dan kom je er gewoon niet achter waar het nou aan lag.
Hoi hoi,
ik gebruik bakkersgist of alcotec turbo whisky gist, nooit problemen mee gehad?
Groet, @ndré?
Ik had 2d geleden de Still Spirits Pure uitgestookt.... hoeveel er uitgekomen is kan ik moeilijk zeggen want er ging iets fout na 2.5L waardoor de temp maar bleef stijgen en ik heb gewoon alle stekkers uitgetrokken en weggelopen 🙂
Achteraf bekeken: de slang waar de shine uitkwam zat IN de alcohol zoals een melkschuimer, de hele pot 2.5L was aan het koken/borrelen.... alles uit en weg!
Dus er was nog zo'n 1.5u te gaan dus kan niet zeggen wat de opbrengst was, ik zal dit opnieuw proberen....
WAT er uit kwam, die 2.5L was wel heel zuiver en lekker van smaak, en 94% getest
PB