familie is in het bezit gekomen van genepiplantjes en informeerde bij bij of daar iets mee te maken is met op graan gestookte alcohol. Aangezien ik een beginnende stoker ben heb ik hier geen ervaring mee. Het enige wat ik op internet kan vinden is dat het een op rietsuiker gestookte drank is. Heeft iemand hier ervaring mee of een goed recept?
vast dankend en met vriendelijke groet
Rob
Beste alchemist
is het nog van belang waar je de alcohol van destilleert ; suiker ( welke) of graan of mais ??
Genepi afstrippen en 13- 15 gram doe je in een 700 mililiter alcohol van 65% . Alcohol uit graan . ( gerst of gerst met tarwe.)
Daarbij een vanille stok .
Dit laat je 5 weken trekken in een fles .
Dan filter je het en vul je het aan tot 1 liter met siroop van 250 tot 300 gram rietsuiker of alpen honing.
Dan nog eens een maand laten staan .
(Je kunt ook . Een kruidnagel meetrekken.)