Meldingen
Alles wissen

Mais gebruik


Berichten: 15
Topic starter
(@rdirk)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb de diverse artikelen over mais gelezen maar het is me nog niet helemaal duidelijk Als ik whiskymout kombineer met mais kan ik het dan allemaal schroten en vervolgens op de “Robbert” manier maischen ( zoals in de filmpjes) Is het op 5 kg mout voldoende om 2,5 kg mais toe te voegen : wil de whiskey basis licht opzoeken Als laatste vraag ; hoeveel houtsnippers voeg ik toe Deed tot nu toe 20 gram per liter maar de whiskey wordt dan best donker Vast dankend voor hulp en met vriendelijke groet Rob 

Beantwoorden
5 reacties
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9684

@rdirk je kunt verschillende manieren werken. Je kunt met verhouding van10% diastatisch mout op mais in principe gewoon maischen. 

Dus 1 kilo mout 9 kilo mais.  Beter is wat meer mout omdat mais eerst zal verstijfsellen 20 a,25% dat werkt makkelijker.

Je kunt ook eerst even de mais voorkoken en dan afkoelen en dan bij 65 graden de mout toevoegen. 

Je kunt ook het mais even mouten .

 

Beantwoorden
Berichten: 15
Topic starter
(@rdirk)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Opzoeken= opzoeten

Beantwoorden
Berichten: 15
Topic starter
(@rdirk)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

En de hoeveelheid hout per liter?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9684

@rdirk hoeveelheid hout is moeilijk te zeggen .  Wat voor hout , oud hout , nieuw hout , vooraf gewaterd hout ?  

Je moet toch op kleur, geur en smaak zelf gaan kijken hoeveel en wanneer het er uit moet. 

Er zijn zakjes waar iets staat aangegeven betreft hoeveelheid. 

Beantwoorden
Berichten: 15
Topic starter
(@rdirk)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank voor uw moeite Robbert Hier kan ik weer verder mee

Beantwoorden
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?