Ik ben nu aan het prutsen, appels erdoor, peren en rozijnen en pectinase die ik ooit van Jan heb gekregen. En dan vergisten op 15 graden. Als ik weer fruit heb kieper ik het erbij tot de fermenter vol zit. Ben benieuwd naar de wijn.
ik ga een paar bomen weg doen en iets met druiven doen dan !
Ga ze lekker voor het forum telen. Er zullen er vast wel meer zijn die op druivensap voor wijn zitten te wachten. Je hebt het klimaat ervoor. Leuke bijverdienste. Je zit toch in de Eifel? Dat is te rijden.
lummel nee nog iets verder in de hunsruck juist voorbij bernkastel
maar ga bij mijn buurman int weekend eens kijken die heeft daar een constructie voor druiven gemaakt en mss kan ik dit ook
gr erik
Erik, dan woon je in een prachtig gebied, absoluut een van de mooiste stukjes van Europa.
Zo het gist erbij en wij wensen u een behouden vaart
En deze komen er nog eens bij
Roemenie is een wijnland,ik heb daar genoeg plaats voor druiven,krijg de planten zelfs gratis,fam.heeft een wijngaard,hij maakt heerlijke rode wijn,wel voor eigen gebruik,en geeft mij natuurlijk ook wijn.mijn wens is ook om daar te gaan wonen en het wijnmaken van hem te leren,ik heb een plant hier in mijn tuin staan s’avond hangt er een heerlijke geur vd druiven.
Heb een vraag voor de kenners. Ik heb vorige week in een boomgaard peren geplukt/ geraapt van een familielid. Kisten vol. Maar na een week is is van mijn oogst 1/3e beschimmeld, 1/3e goed en 1/3e nog als een steen. Hoe pakken jullie dat aan?
Ik heb de rijpe vermalen en staan nu te gisten in een vat. Helaas zijn mijn vaten allemaal bezet en heb ik nog enkele honderden kg-en peren. Nu heb ik nog wel een splinternieuwe regenton (220ltr) van plastic kan dat daar ook in? Het is niet met een voedselkeurmerk.
Hoi Cobus, volgens mij moet dat kunnen, de peren worden ook nog gestookt, jammer om de peren te laten verrotten. Groet, @ndré
Ik denk dat het geen probleem is het alc.percentage word niet hoog en het zit niet lang in het vat,ik zou het aandurven,is dat een blauw vat?meestal zijn die wel geschikt.gr.Chris.
alles wat je kan afsluiten is goed cobus
Clubs, ik gebruik zelf ook nog een zwart kunststof vaatje van 60 liter om Mn druiven te laten gisten, vorig jaar heb ik daar Mn peren in vergist, en alles smaakt als ik het zelf mag zeggen fantastisch. Groet, @ndré??
Het is dit vat, de groene:
Mooie ton om peren in te doen?Ik heb laatst nog druiven in emmers gedaan om dat ik ook geen ton meer beschikbaar had, ben nu in zuid Frankrijk en Alles staat mooi te vergisten terwijl ik op vakantie ben, Groet, @ndré ??