Meldingen
Alles wissen

Rietsuiker melasse behoefte (Update: Gecanceled door Pino voor 2020 ivm Covid19)

Pagina 58 / 63

Berichten: 141
(@dutchgold)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als de melasse terug op de markt komt meld ik me aansmile

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Pino, nog bedankt. Was kort maar gezellig en volgende keer wel koffie, okΓ© ?

Beantwoorden
Berichten: 57
(@wezze)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vraagje aan allen die melasse gekocht hebbenΒ  => hoe smaakt de melasse ?

De melasse die ik nu heb ( paardevoer shizzle ) smaakt niet zoet ( wat ik ook verwachte ), smaakt ketjap achtig . Heeft zeker wel een rijke volle smaak .Β 

Ik heb nu 30 liter staan te gisten , ik verwacht dit binnen 2 weken af te stoken . Dus zal dan het resultaat wel weten .

Beantwoorden
Berichten: 1678
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het ligt aan de melasse, rietsuikermelasse smaakt zoetachtig, suikerbietmelasse smaakt dat dus zeker niet, en om eerlijk te zijn, vind ik de suikerbietmelasse niet te pruimen. Vroeger wel eens geproefd bij een boer. Suikerbietmelasse zeker 2 maal stoken, anders krijg je teveel "vervuilende" stoffen mee.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Buklii, Zelfs met Pino -de enige echte- rietsuiker melasse-, moet je het distillaat beslist laten verouderen. Dan zal je merken: hij wordt steeds beter!

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Sterker nog ik laat minimaal 4 weken in de gist ton zitten. Puur omdat ik het idee heb dat de smaak er beter van word. Na het twee keer stoken gaat het MINIMAAL 3 maanden in het eikenhouten vat. (Of snippers van jan) ?. De eerste keer dat je rum maakt is het lastig afblijven dat weet ik ook wel maar daarna is de beloning voor al het werk goddelijk

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zulke tips daar heb ik wat aan al weet ik ondertussen dat je geen haast moet hebben als stoker wat inderdaad soms moeilijk is ?

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 619
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

zuivert iedereen nu zijn melasse of......? Even nieuwsgierig ?

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat Bas zegt is ook mijn ervaring. Omdat ik steeds maar 3,5 liter weg stookte in een smartstill (4 liter max), was het ook al merkbaar met rum melasse stookwijn.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1297
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Daar heb ik wel eens over gelezen, inderdaad. Dat je de melasse verdunt, laat bezinken en dan afhevelt. Ik doe dat niet.

Maar ik gebruik wel half melasse, half rietsuiker. Dat lijkt er misschien op. (En is goedkoper!)

Beantwoorden
Berichten: 57
(@wezze)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hmm , volgens de leverancier is het van suikerriet . Het smaakt zoetachtig / ketjap achtig . Ik heb wel geen wilde vergisting zoals vele beschrijven ( gebruik turbo gist van Jan ). Volgende batch probeer ik die van Still spirits en voeg ik mss wat meer suiker toe.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Even huishoudelijk, Pino wil graag dit topic zoveel mogelijk overzichtelijk houden en kunnen we beter verdergaan met rum bereiding dingetjes op topic:
Rum van melasse stoken.

Β 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Goedzo Nim.

Deze wilde ik hier nog wel even kwijt. Wellicht dat de juiste personen dit lezen.

Een jaar geleden heb ik 2 vaatjes rietsuiker melasse meegekregen die vanaf Pino, via Nimrax op de bbq naar de juiste eigenaar zouden gaan. Het betrof hier melasse voor de leden Houthakkertje en Zonderb.Β 

Ik heb ze nog steeds netjes bewaard maar ik heb er nooit meer iets over gehoord.

Mocht ik dit weekend nog wat horen dan kun je ze nog ophalen. Anders ga ik er ook rum van maken. Met de komende warme dagen in het vooruitzicht gaat de melasse ook lekker makkelijk de jerrycan uit, dus goede timing πŸ™‚

Beantwoorden
Berichten: 669
Topic starter
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

1 persoon komt na 23 jullie halen en dan zit ik nog met 130 liter , ze laten niks meer van zich horen dus over een week gaat dit weer in de verkoop punt.

Beantwoorden
Berichten: 669
Topic starter
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Stook het maar lekker op Jan.

Beantwoorden
Pagina 58 / 63
Deel:

Β©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?