Forum antwoorden aangemaakt
RE: ĺikeur @prins Is dat om te lachen ? |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Propolis kan ik al sinds 1980, het is het natuurlijk antibioticum, dokters (meestal de ouderen) die je nog geneesheer kunt en mag noemen kennen dat wel, ik gebruik nooit de chemische van de apo... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Dat weet ik zeker zo goed als jij, sorry, ik had vroeger alles in mijn eigen tuin staan en nu soms uit de tuin van mijn broer, en als ik iets koop is het NOOIT biologisch want dat is pas slecht... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @robbert Beste, ik stook niet zelf, dat is 1, en 2 in alcohol lost ALLES veel beter op dan in water, al is thee gemaakt met koud water? Maceratie is een proces op kamer temperatuur, bovendien gebruik ... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @rumo Ik gebruik nooit de ganse liter alcohol, ik bereken (vrij eenvoudig) hoeveel alcohol van 96% ik nodig heb om een bepaald product te maken en giet die hoeveelheid dan bij de vruchten. Trouwens me... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Ja, ik ook, maar geloof me er zijn wel degelijk echt natuurlijke extracten op de markt en dat gaat dan iets gemakkelijker en sneller, heb ooit het verschil willen ontdekken en gelukkig voor mij... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @robbert Dit is allemaal zuiver theorie, distilleer uw product van 40% zodat je enkel alcohol en water over houd, in het water zit 0,0 smaak, alle smaak blijft in de alcohol zitten, dus nadien water t... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Graag gedaan, ik weet al van in 1970 ongeveer toen er nog een alcohol-likeurstokerij in mijn buurt was hoe ze zelf likeur maken, eigenlijk op dezelfde manier dan ik voor het merendeel. Later he... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Sorry, alcohol stoken is hier ten strengste verboden, dus ik koop mijn alcohol altijd in de goedkoopste winkel in Remich (Luxemburg) op de Qua De La Moselle 48 de naam is "Golden Spirits" of DF... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Ik krijg een e-mail binnen met een bericht dat begint als volgt: "houden jullie geen rekening mee dat fruit voor 90% uit water bestaat ....." maar ik vind dat bericht hier niet terug. Daarom en... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Graag gedaan, maar ik denk juist nog aan iets, likeur maken is niet hetzelfde dan bepaalde vruchten op alcohol zetten bijvoorbeeld. vruchten op alcohol zetten zoals rozijnen op jenever ofzo moe... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Ieder zijn methode natuurlijk, maar maximum alcohol percentage tijdens maceratie geeft altijd het beste eindresultaat en daar hoef je dan geen extra smaakmakers aan toe te voegen. Denk hier aan... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Beste, ik heb de indruk dat je het fruit "te goed" wast, je moet er eerst bijna zeker van zijn dat het fruit niet bespoten is natuurlijk, maar: gebruik enkel goed rijp fruit, niet gekneusd en s... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @prins Beste, ik voeg suikerwater (gemaakt van 50/50 gedistilleerd water en witte kandijsuiker) of eventueel suiker op zich enkel toe bij de afwerking, dus zelden of nooit bij het maceraat, omdat suik... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |
RE: ĺikeur @rumo Beste, wat je schrijft is in theorie misschien wel waar, maar de praktijk is anders. Ik wil je best, indien mogelijk, wel een proevertje opsturen. Bovendien weet ik uit ondervinding dat 96% alco... |
In forum Recepten |
9 maanden geleden |