-
Robbert reageerde in het onderwerp Hoe lang kun je wachten met sugarwash om te stoken in het forum Stookforum 4 jaren, 6 maanden geleden
Het is bierbrouwers eigen om te klaren en koud te zetten .
Een beslag dat je gaat verstoken hoeft niet helder te zijn . Elke goedwerkende ketel kan vertroeteling aan en verwerken .
Koolzuur wordt langer vast gehouden wanneer je een beslag koud zet .
Koolzuur wil je kwijtwezen voor je gaat Stoken .
Dus te koud zetten werkt tegen en kan zorgen voor schuimen bij Stoken.
Een weekje mits afgehevelt zal niet direct kwaad kunnen.
Met sulfiet of andere toevoegingen voor houdbaarheid kun je wel een aantal weken laten staan maar je krijgt kwaliteits verlies .
Probeer gewoon altijd binnen een week na vergisten het te verwerken .
Er zijn mensen die wel eens week of 4 wachten maar dan is er veel correctie werk wil je nog wat ervan maken .
( Als ik blijk geen tijd te hebben om te verwerken binnen 14 dagen gaat het het riool in .)