Die gist die doet het.
Staat als een malle te borrelen
Kan wel hoor als de water suiker verhuoding gelijk blijft alleen duurt het langer dat is wat ik ondervonden heb met de whisky 1 zakje op 40 lier anderhalve week geprutteld en de vinometer gaf 20 procent aan en ik had 9 liter er uit gestookt met een gem van 55 procent.
Ik ga daar natuurlijk wel een keertje een expiriment aan wagen.
Maar voor mijn eerste beslag wil ik zo veel mogelijk zeker weten dat het goed gaat.
Gefeliciteerd! De eerste slag is gewonnen. Nooit meer naar de supermarkt voor stookwijn. Realiseer je je nou hoe rijk je bent? Ik was in ieder geval de koning te rijk, met zo'n lullig stookketeltje.
Je slaat de spijker precies op z'n kop....
Maar er moet binnenkort wel een 2 vergistingsemmer komen.
Ik wil nu natuurlijk ook iets met fruit gaan doen.
Na een weekje staat de gistkuip nog steeds een beetje te pruttelen (althans vanmorgen wel).
Straks alcohol meten en gewoon gaan stoken bij genoeg alcohol? of toch maar wachten tot hij helemaal is uitgeprutteld?
kijk even hoeveel alcohol er in zit als het niet hoog genoeg is eventueel de fungies bijvoeren.
Yup....dat denk ik ook al.
Maar ja....ongeduld he....ik wil stoken.
Anyway.. ik ga de vinometer uit z'n doosje halen.
21 %
De ketel staat al aan,