En hoeveel alcohol haal je op 6kg zuiker met 25l water en gewone bakkergist.
Gebruik normaal gebruik ik turbo gist maar wou ook een keer gewone gist gebruiken,dit kost echt niks.
Ik hoop op reaktie's
http://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?t=5018 Volg dit!
Ik heb net een mash gefilterd met bakkergist, ik geloof dat het 12% was, morgen pas stoken
hee super bedankt voor je reaktie. moet het ook langer gisten of is dit ook na een week klaar
Te zien aan je temperatuur maar ja 7-10 dagen bij +-25 graden
Voor sugarwash niet echt geschikt, voor fruitvergisting is geen probleem. Het vormt wel meer koolzuur en een dikkere laag dode gist op de bodem. Percentage heb ik op 15 gekregen met appels en suiker.
Het is waar je voor gaat, vind je de prijs van de gist belangrijk of ga je voor stookwijn met 20% alcohol.
bedankt dit wou ik even weten,ga het alleen voor fruit.
verder ga ik turbo gist gebruiken.
Smaak is ook anders. Het is ook eens leuk om te vergisten zonder speciale gist maar ieder beslist daar zelf in
Gisteren bakkersgist test volbracht.
Lage % tov suikergist en een kleinere hoeveelheid stookwijn als test, dus 13liter (gefilterd) stookwijn van 3.5kg suiker met bakkersgist etc. Opbrengst was +-1.4l 93%, heel goede kwaliteit. Zeker het testen waard voor diegeen die interesse hebben
John, gebruik je verse of gedroogde bakkersgist?
Gedroogde gist van bruggeman heb ik gebruikt, 3 zakjes van 11gram. Waarschijnlijk wat veel gist, maar het werkt
Ik zou het ook eens met verse bakkersgist proberen, misschien zit daar toch een verschil in. Voor mijzelf heb ik pas 25 liter appelsap vergist met speciale gist voor appelsap, die inmiddels ook is gebotteld in halve liter flessen. Misschien in het naseizoen met geplukte appelen.
Inderdaad, met verse gist ga ik het ook zeker eens proberen. Alsook gist 'hergebruiken' wil ik wel eens testen
Gist hergebruiken betekent gist opkweken met moutextract in poedervorm als voedingsbodem en een rvs entnaald + 3 petri-schaaltjes om te bezien of de gist nog leeft en een erlenmeyer om de gist verder op te kweken tot de nodige hoeveelheid gist.
Alles dient steriel te zijn, dus
- Het moutextract met water koken.
- entnaald boven gasvlam steriliseren.
- petri-schaaltjes + erlenmeyer een halfuur in de hete oven.
Meer bedoeld in deze stijl http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=2944.0
Maar wat jij zegt Betweter, zou dat niet werken op een agar agar bodem ipv moutpoeder?