Meldingen
Alles wissen

Wie heeft ervaring met gewone bakkergist

Pagina 1 / 2

Berichten: 40
Topic starter
(@volvo)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En hoeveel alcohol haal je op 6kg zuiker met 25l water en gewone bakkergist.

Gebruik normaal gebruik ik turbo gist maar wou ook een keer gewone gist gebruiken,dit kost echt niks.

Ik hoop op reaktie's

Beantwoorden
27 reacties
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

http://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?t=5018  Volg dit!

Ik heb net een mash gefilterd met bakkergist, ik geloof dat het 12% was, morgen pas stoken

Beantwoorden
Berichten: 40
Topic starter
(@volvo)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

hee super bedankt voor je reaktie.    moet het ook langer gisten of is dit ook na een week klaar

 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Te zien aan je temperatuur maar ja 7-10 dagen bij +-25 graden

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Voor sugarwash niet echt geschikt, voor fruitvergisting is geen probleem. Het vormt wel meer koolzuur en een dikkere laag dode gist op de bodem. Percentage heb ik op 15 gekregen met appels en suiker.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Het is waar je voor gaat, vind je de prijs van de gist belangrijk of ga je voor stookwijn met 20% alcohol.

Beantwoorden
Berichten: 40
Topic starter
(@volvo)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

bedankt dit wou ik even weten,ga het alleen voor fruit.

verder ga ik turbo gist gebruiken.

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Smaak is ook anders. Het is ook eens leuk om te vergisten zonder speciale gist maar ieder beslist daar zelf in

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gisteren bakkersgist test volbracht.

Lage % tov suikergist en een kleinere hoeveelheid stookwijn als test, dus 13liter (gefilterd) stookwijn van 3.5kg suiker met bakkersgist etc. Opbrengst was +-1.4l 93%, heel goede kwaliteit. Zeker het testen waard voor diegeen die interesse hebben

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

John, gebruik je verse of gedroogde bakkersgist?

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Gedroogde gist van bruggeman heb ik gebruikt, 3 zakjes van 11gram. Waarschijnlijk wat veel gist, maar het werkt

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik zou het ook eens met verse bakkersgist proberen, misschien zit daar toch een verschil in. Voor mijzelf heb ik pas 25 liter appelsap vergist met speciale gist voor appelsap, die inmiddels ook is gebotteld in halve liter flessen. Misschien in het naseizoen met geplukte appelen.

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Inderdaad, met verse gist ga ik het ook zeker eens proberen. Alsook gist 'hergebruiken' wil ik wel eens testen

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Gist hergebruiken betekent gist opkweken met moutextract in poedervorm als voedingsbodem en een rvs entnaald + 3 petri-schaaltjes om te bezien of de gist nog leeft en een erlenmeyer om de gist verder op te kweken tot de nodige hoeveelheid gist.

Alles dient steriel te zijn, dus

  1. Het moutextract met water koken.
  2. entnaald boven gasvlam steriliseren.
  3. petri-schaaltjes + erlenmeyer een halfuur in de hete oven.

 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Meer bedoeld in deze stijl  http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=2944.0  

 

Maar wat jij zegt Betweter, zou dat niet werken op een agar agar bodem ipv moutpoeder?

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?