Wie weet raad. Wij willen onze batch stout lageren en hebben de glycolcooler op de conical fermenter aangesloten. Hij staat op het juiste kanaal en de on- en off-temp staan goed (beide rond -4). De fermenter staat op 8 graden ingesteld. Toch slaat de cooler niet aan. Weet iemand wat het probleem kan zijn?
Moest je deze niet op poort 4 aansluiten? Kan ik me nog herinneren. Heb je dat gedaan? Volgens mij heb je poort 1 ingedrukt. Probeer dat eens, poort 4 en natuurlijk poort 4 indrukken. Zal wel te simpel zijn maar je weet nooit.
Ik neem aan dat je de pomp goed hebt ingeregeld. Heb je de kabel aan de achterzijde goed aangesloten? Heb je in het menu "cooling on" aangevinkt?
Wat verwacht je met "de cooler" slaat aan of niet aan? Wanneer hij koelt hoor je doorgaans niets totdat de temperatuur van de cooler te hoog oploopt, dan slaat hij aan.
Hij heeft het in het verleden gewoon gedaan op poort 1...
Volgens mij wel... ik dacht dat je het pompen normaliter wel kon horen. Maar al dan niet; hij koelt niet. Ik heb hem op 10 graden ingesteld, maar het bier blijft boven de 20 graden. ?
Hoe check ik of de instellingen goed staan in het menu?
Even uit het hoofd; je drukt op "SET" dan ga je naar settings en daarna zie je heat/cool. Moet je even kijken of cooling ook daadwerkelijk aan staat.
Het pompen hoor je wel maar het echte koelen van de koeler hoor je beter.
Dag Samir, is het inmiddels gelukt?
Wellicht ten overvloede, sinds kort is er ook een nederlandstalige handleiding beschikbaar. Deze is vooral bedoeld voor het primen van de pomp. Als er lucht in het systeem zit kan de pomp zijn werk niet goed doen. Dit is ook te lezen bij de faq op de Grainfather website.
Hier kun je de nederlandstalige handleiding vinden: http://www.stookforum.nl/wp-content/uploads/Handleiding-in-gebruik-nemen-Grainfather-Conical-Fermenter-Set.docx
vind ook dat de handleiding niet helemaal duidelijk is.. jaah.. uitpakken en opzetten en voorbereiden wordt duidelijk uitgelegd.. maar uitleg over het gebruik komt maar half half over..
blijf ook met twijfels achter..
maar ga een weisse brouwen en die mag op de heater van conische fermentor, bovengist die op 20gr / 23gr gaat afbakken// kom der wel uit. uitleg genoeg op youtube..
of anders klap ik Jannes aan de volgende keer.. hahaha
https://grainfather.com/wp-content/uploads/2019/06/V7_GF_GLYCOL_INSTR_WEB.pdf
Maar jij hebt wel mooi de nieuwste versie met tiptoetsjes 🙂
Ik heb weer een Dusseldorf Alt er in zitten op 15 graden, gaat weer als een raket 🙂
en mooi die tiptoetsen,.. hahaha.. ik kus de machines nog elke dag
maar ik heb de chiller inmiddels door gekregen en hij draait om de vergisting van de Wienerweisse in de grenzen te houden..
overigens.. je hoeft de koeltemperatuur maar 4 of 5 graden onder je laagste vergisting temperatuur te zetten..hierdoor koelt de glycol ook niet de wort knalhard af.. geleidelijker is misschien beter.. ook de afwijking / tolerantie heb ik op 2gr gezet..
ben met mijn eerste brouw bijna aan mijn eind SG en wil toch de cold crush proberen voor ik op een weekje lagering overga. kill het gist voor ik op lagering van 10gr ga.. moet ik de chiller wel weer verstellen van 14 gr naar 0gr om met 5gr in de fermentor te coldcruchen..en laat ik de chiller temperatuur weer naar 5gr stijgen voor de week lagering.. zo blijf ik 5 gr onder mijn laagste temperatuur en koel de wort rustiger af
laat horen als je een andere mening hebt.. probeer ook maar mijn best ideeën uit en ervaring van andere zijn altijd leuk te lezen.. ..