Wat is concreet het verschil tussen de t50 reflux gebruiken zonder zadels en in potstill modus en een koperen dome. Twijfel of ik die ook aan wil schaffen. Dit zou alleen voo rfruit en graan destillaat zijn. voor de suikervariant blijf ik de reflux gebruiken
De koeling. Bij de reflux zit de koeling in de kolom en bij de potstill zit de koeling na de bocht.
maar smaaktechnisch? is het eindeffect gelijk? heeft de dome vorm nog effect op de smaak of valt dat mee?
....tja, in Schotland zeggen ze dat de vorm van de dome zelfs van invloed is op de uiteindelijke smaak van de whisky. Dus ik denk dat er tussen de dome en een lege reflux ook wel een smaakverschil zal zijn. Maar wat dat is.... geen idee.
Reflux zonder zadels is distilleren zonder koper.
Tenzij je een koperen refluxkolom hebt
of er een koper sponsje inpropt (koper is toch voor/tegen zwavel?)
Dat werkt inderdaad tegen zwavel.
Sponsjes kan ook, maar pas op dat hij niet verstopt.
tsja, en dan heb je toch maar de koperen dome gekocht 🙂
Het is maar een eenmalige investering 😉
hahaha, one of many helaas...maar goede investering. gelukkig krijg ik regelmatig fusten bier aangeboden om te verstoken, scheelt weer in mout enzo
gelukkig krijg ik regelmatig fusten bier aangeboden om te verstoken, scheelt weer in mout enzo
Daar gaat mijn omzet hahaha
?