Meldingen
Alles wissen

Berekening benodigd vermogen voor opwarmen ketel

Pagina 2 / 2

Berichten: 661
Topic starter
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ook dat zou inderdaad kunnen 

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Rene’R hoe staat het er voor met je bouwproject?

  • Wat betreft het vermogen van je brander daar heb ik ook over nagedacht. Wat voor ons van belang is om de totale massa op temperatuur te brengen tot het kookpunt van Methanol 65°C (85%water + 15% alcohol + de massa van de ketel). En daarna rustig doorstoken tot +- 80°C, en daarna oplopend tot boven de 90 °C. Temperaturen zullen varieren afhankelijk van waar je meet. Aangezien de vloestof massa afneemt kun je het vermogen vrij constant houden en zal de temp rustig oplopen, is mijn ervaring. Isoleren van de ketel zal ten dele helpen om de warmte input te beperken, we geven nl ook warmte af aan het koelwater.
  • Wat betreft afmetingen van de ketel. Mijn ketel (van RVS) is van een 12" pijp met daarop een flensverbinding. Op de flensverbinding zit een verloop van 8" naar 4" + stukje 4" pijp +  verloop van 4" naar 2", 2" bocht daarop verloop van 2" naar 1". Hieraan zit een 3/4" pijp met daaraan een koelspiraal. Heb hem samen met een kennis gemaakt die al vele ketels gemaakt heeft en veel geexperimenteerd had. Om zuivere alcohol te maken moest de 'kookpan' ongeveer even hoog zijn als het deel met de verlopen. Om fruit te verstoken kan de opbouw korter gemaakt worden voor een wat betere smaak.
  • Zelf wil ik op hout gaan stoken en mijn ketel verwarmen op de roemeense manier. Een soort schoorsteen metselen en daarin mijn ketel hangen zo wordt de stookwijn niet alleen van onderen op temperatuur gebracht maar ook vanaf de zijkanten. En bij voldoende stookhout blijven de kosten binnen de perken, en er is niets mooiers dan fikkie stoken!!
  • Als je niet beschikt over handige kennisen (lasser) die evt wat 'reststukken' mee kan nemen van het werk wordt het een lastige/dure onderneming om iets goeds te maken. Bovendien heb je ook te maken met een stukje veiligheid. Dit hangt ook sterk af van de kwaliteit van de ketel. Lekkende damp is levensgevaarlijk alhoewel brooddeeg doet wonderen. Misschien interessant om iets te importeren, ik kwam dit tegen op internet, ook mooie foto's ter inspiratie. Made in Servie.. voor nog geen €715,- 100L met roerwerk voor fruit -> https://www.des-kazani.rs/proizvodi/nagibni/model-prevrtac-100l-sa-mesalicom/
  • ->
  • en nog een stukje ouderwets vakwerk, Misschien wel de buurman van ChrisV..

En nu ga echt naar mijn nest.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik sluit mijn ketel altijd altijd af met polenta(maisdeeg) het is belangrijk dat je in een goed geventileerde ruimte stookt,verzekering betaald niets als iets gebeurd!!

Beantwoorden
Berichten: 65
(@elflitso)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gompie dan zou ik toch eens een tc op je ketel zetten want voor een wash afstoken van gemiddeld 80% 6 uur lang, inclusief opwarmen (15liter) verbruik ik maar 2kwh voor het hele proces. Ik heb er een kwh meter opzitten. En de ketel is niet geisolleerd

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?