Meldingen
Alles wissen

De Air Still Pro. Yess or No


Berichten: 7
Topic starter
(@dutchie078)
Active Member
Deelgenomen: 1 maand geleden

Ik ben dus op onderzoek uit voor mezelf wat ik nou zou willen en welke doelen ik wil behalen. Aangezien ik mijzelf ken wil ik alles proberen. Ik maak al langere tijd overheerlijke limoncello waar ik dus 96% alcohol voor gebruik( wel prijzig) hierdoor lijkt het dus leuk om een t500 met reflux aan te schaffen, maar om nu al een flinke uitgaven te doen voor een ketel die ook nog eens gelijk een flinke hoeveelheid produceert zijn nog mijn twijfels, tevens is het een flink apparaat. Wil ik met smaken,rum,ginof wiskey gaan werken dan moet ik als het goed is een alambiek aanschaffen voor deze ketel( ook een flinke prijs). Dus zoekend naar iets wat in mijn straatje zou kunnen vallen is dus de Air Still Pro. Dit compacte apparaat heeft een reflux EN pot modus wat dus in theorie leuk zou zijn voor mij. Ook het formaat is leuk. Je zet het zo in de kast. Ja oke ik kan op zijn best maximaal 90% halen op 0.8 liter( waarvan waarschijnlijk een deel ook nog niet zuiver is) maar dan distilleer ik wel een paar keer met wat cuts.

Hoe is jullie gedachten,kennis of ervaring over de air still pro?

Trouwens heeft een vriend van mij wel de t500 met reflux aangeschaft, dus zou ik veel meer neutrale alcohol moeten hebben dan kan ik altijd bij heb een wash stoken.

correct me if im wrong, ik ben nog een beginner en mezelf eerst proberen goed te informeren voor een uitgaven te doen.

Beantwoorden
1 reactie
McCorner
Berichten: 485
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het is inderdaad een compact apparaat, maar dat heeft ook direct tot gevolg dat je maar kleine hoeveelheden er in kan verwerken. Als je al een vriend hebt met een T500, dan zou ik voor een alambiek gaan. De meer neutrale alcohol met de T500, daar bv kruiden in macereren, filteren, en nog een keer overhalen met de alambiek. Ik heb beide, vandaag de uitgegiste stookwijn op basis van Pekmez 2x door de T500 gehaald en  samen met de vorige batch heb ik nu 4.5 liter staan op 92%. Eind van deze week de kruiden er in voor de ouzo en 10 dagen daarna door de alambiek.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?