Meldingen
Alles wissen

Het grote van alles en nog wat topic

Pagina 6 / 8

Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Uiteraard had ik het niet op graan of fruit dat met dat doel vergist word, maar op graan of fruit gisting met het doel om te stoken maw stookwijnen

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

@betweter Sorry, nu snap ik hem 🙂

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
Topic starter
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Prepareren van je stookketel(tje): Is het goed om je ketel eerst met een oplossing van azijn of citroenzuur te stoken? En met welke hoeveelheden wer je dan? Ik neem aan dat je daarna wel even met alleen water moet stoken..

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

aukedebier, azijn en citroenzuur zijn natuurlijke producten en hoeven niet te worden nagespoeld. Je kunt daarna gelijk gaan stoken.

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
Topic starter
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

OK, bedankt! goed om te weten. Ik heb nog wat appelazijn staan.. Ik neem aan dat ik dat ook kan gebruiken.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nee, als je je ketel met azijn stookt moet je nastoken met water. Natuurlijk of niet, je drank gaat naar azijn smaken. Verschillende keren van klanten vernomen. Of dat met citroenzuur ook zo is weet ik niet.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vlak voor het vullen en bottelen van de bierflessen met bier of appelcider, worden de flessen nagespoeld met sulfiet + citroenzuur (citroenzuur om de werking te versterken)

Daarna worden ze omgekeerd in een flessenrek geplaatst.

In de handleiding van deze producten staat duidelijk dat naspoelen niet nodig is.

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Rob, sulfiet + citroenzuur is geen reinigingsmiddel maar een ontsmettingsmiddel. Het is m.i. zinloos om de ketel te ontsmetten, de oplopende temperatuur doodt de eventuele bacteriën en wilde gisten wel. Azijn zou ik zeker wel naspoelen om er zeker van te zijn dat er geen smaak van azijn meekomt.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Erik, je hebt gelijk, ik vergis me, ik gebruik het ook om na het bottelen geen besmetting te krijgen.

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
Topic starter
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb een omgebouwde snelkookpan als stookketel. Ik wil em graag in twee delen houden. Iemand een idee voor een makkelijke koppeling; tussen de pan en het koelspiraal. 

Ik had een klein stukje rubberslang met twee buisklemmen geprobeert, Ondanks dat de koperen pijpjes elkaar aanraakten, en de rubber slang daar omheen zat, blijft het naar rubber ruiken.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Siliconen slang gebruiken!?

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
Topic starter
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kan dat goed tegen de hoge temperaturen?

 

 

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ja, silicone slangen kunnen makkelijk tegen 180C

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
Topic starter
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Deze topic is niet zo actief meer.. Toch vond ik dit onderwerp hier het beste passen:

 

Ik vraag me af of zoiets werkt met stookwijn? Een alternatieve manier van destilleren:

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Auke, je bedoelt doormiddel van zonenergie toch?

 

Ik ken het systeem en lees dat het fantastisch werkt. Echter denk ik persoonlijk dat op deze manier alleen de alcoholen met de laagste verdampingsgraad ook daadwerkelijk verdampen, dat wat we normaal weggooien dus.

 

Iemand ervaring?

Beantwoorden
Pagina 6 / 8
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?