Precies, op zonne-enegie. En dit is bedacht om water mee te destilleren. Het kookpunt van ethanol is ongeveer 78°C. Dat wil niet zeggen dat het bij 25°C niet verdampt. Dat doet water ook. In suiker-wash zit bijna geen methanol, dus ik zou het eens kunnen proberen.
Als je op de camping ook nog wat wil hobbyen..
Klopt, dat is ook zo. Ik heb eens gezien in een survivalboek dat je zo zelfs water uit planten kunt halen om te overleven.
Leuk als je het eens gaat proberen! Foto update he ?
Hoe stel ik bij het forum in dat nieuwe berichten bovenaan komen in plaats van op pagina 10 en verder?
Hoi IJsvogel, dat is helaas niet mogelijk. Die instelling zit in de software en kan niet aangepast worden. Wellicht met een volgende update van de software maker.
Ik heb een paar dagen geleden een kleine hoeveelheid stookwijn (Birdwatchers) gestookt. Ik doe dat met mijn omgebouwde snelkookpan. Het koelspiraal loopt door een emmer met koelwater/ijs. Normaal dus water met ijs. Nu alleen koud water. Ik zat te denken.. is het zo dat alcohol sneller verdampt maar minder snel condenseerd dan water? Is het dan ook zo dat, als je minder koelt het alcoholpercentage oploopt? Dit omdat ik het idee had dat het percentage nu hoger was.
Alcohol kan minder warmte opslagen dan water (ongeveer de helft) 2.68 J vs 4.184 J
Dus ja in theorie zal het rapper condenseren omwille van dat het minder warmte moet afgeven om te condenseren. Maar ik kan het je niet met zekerheid zeggen
Is het dan ook zo dat, als je minder koelt het alcoholpercentage oploopt?
Hoy,
Ik denk dat als je distillaat warmer is je een hoger alcohol percentage te zien krijgt, dat dat een afwijking is van de dobber, ik heb dat ook al ondervonden.
Het is misschien dat dat je ervaart, of bedoeld.
grts
Even tussen door, in het grote van alles en nog wat topic. De meesten weten inmiddels dat Betweter vertrokken is, zijn account was nog actief. Omdat hij te lui was alle topics op unfollow te zetten heeft hij zijn mailadres veranderd in dat van een willekeurig ander persoon die niets met het forum te maken heeft. Deze persoon komt nu verhaal halen vanwege spam (email notificaties). Zijn schermnaam heeft hij veranderd in Piet en zn foto in een aap. http://www.stookforum.nl/member/betweter/
Het is niet meer mogelijk Betweter/Rob/Piet te contacten via de site. De mail komt bij mij terecht.
Ik heb het account inmiddels onklaar gemaakt, na zn vertrek moet ik me op vakantie nog steeds bezig houden met deze onzin.
De foto van een aap heb ik laten staan.
Snel vergeten, fijne vakantie Jan!
Recept in ontwikkeling; Ik heb een birdwatcher stookwijn gestookt, en aan het destillaat van ongeveer 70%, hoppallets toegevoegd (Hallert früh). Na een paar dagen is het destillaat mooi groen gekleurd. Ik heb een klein deel verdund en geproefd. Het is een beetje een vlakke borrel, waar alleen de hopsmaak naarvoren komt. Ik heb em als 'kopstoot' gebruikt, en daar leent hij zich erg goed voor. Ik wil em eigelijk ook als borrel iets meer diepgang geven. Iemand ideën voor een toevoeging?
Ik wil em eigelijk ook als borrel iets meer diepgang geven. Iemand ideën voor een toevoeging?
Misschien niet starten met een neutrale birdwatchers maar al wat gekookte granen toevoegen bij de vergistings zodat de alcohol al start met een smaakje. Of meer een gin maken waar je je hop als 1 van de kruiden prominent in gebruikt
Dat even terzijde ik zag hierboven die alternatieve still
Heb je Start, bucket still, ice water still, solar still, freezing/jacking, airstripping al gelezen?
Beschouw het als theorie want dit kan niemand aanraden
Als kopstoot klinkt een hop borrel met een 'kouwe klets' heel aannemelijk...
Welke smaaktonen erbij ??Weet niet, in tegenstelling tot jou,jij kan proeven. 'Duim omhoog en Big Smile !'. Zou het breder bekijken bij welk soort bier ga je hem als kopstoot serveren.... dus in het denkpatroon de smaak van dat bier erbij nemen en van daar uit complementerende of juist confronterende smaak aan de borrel meegeven...
grt DB.
Een echte kopstootborrel zie ik eigenlijk ook wel zitten. Misschien nog meer hopsmaak toevoegen.. Het zou het beste smaken bij een wat zoeter biertje. Deze borrel heeft echt een droge nasmaak. Of zou ik wat suiker moeten toevoegen?
Met deze shot, zou je in principe een supermarktpils kunnen pimpen.
Dumoooooooo!! Leuk dat je er weer bent! Cheeeerssss!!!
Ja, geweldige drukke periode gehad, werken, uitrusten voor de rest niet veel tijd gehad voor de hobby, het geen moest appelen wegvoeren voor te laten persen en juist een beetje lezen op het forum, nu terug vinden waar ik overal antwoord wou op geven.
grts.