Is er ook ergens een maandblad of trimesterblad voor ons stokers. Een forum is leuk en interessant, maar een maand- of trimesterblad geeft vaak informatie die niet verzand in off-topic gepraat er omheen. Ik lees hier vaak geweldige testen en informatie, die ik dan geheel moet kopiëren, de niet terzake doende teksten er tussenuit smijt, en dan het verhaal moet kopiëren, omdat ik van de kompetoeter niet zo rustig kan lezen. Overigens kan dit ook een onlineblad zijn.
Je zult het hier mee moeten doen denk ik,een maandblad voor 100 abonees zal niemand beginnen.
Toch is het een enorm leuk idee. Voor de digitale revolutie van nu, was ik hier al ingestapt.
Maar hoe gaaf is het als we een "moonshiners magazine" zouden hebben, powered by WemaxTrading. Inclusief een midden pagina poster a la playboy? (Lummel's choice)...
Stookverslagen en alles over bier en wijn. Is wel verschrikkelijk veel werk.
ChrisV heeft zeker een punt. Maar we kunnen kijken of we tenminste eenmalig een stook/bier/wijn magazine in elkaar kunnen zetten. Adverteerders willen waarschijnlijk wel en erg graag ook. Zou beslist het enigste boekje zijn wat ik zou meenemen op vakantie.
Oww, ik krijg nu net via de post, Jan zijn "beschadigde" fermentatie emmer binnen die ik besteld heb om op te blazen met alcoholdamp. Jan was zeker bang dat hij zou beschadigen want hij is super degelijk ingepakt,haha! Robbert, we kunnen knalle Jonguh!!
Sommige fora hebben een hoek waar men links naar literatuur kan stallen.
We zijn met te weinig, denk ik inderdaad. En er valt niet heel veel aan ons te verdienen, want we doen veel zelf.
Klopt Kees, de content moet van ons komen. Wie weet komt er iemand nog met een geniaal plan, ik serveer het nog even niet af.
nim we zullen zeker met te weinig zijn ! kijk eens naar de reakties het zijn altijd dezelfde of kijk naar de BBQ ook altijd dezelfde en ik denk niet dat je aan 100 komt spijtig maar zo is het !
Hmmm...Erik, ik denk dat je gelijk hebt.
Zal wel een kalender worden met (naakte)stookketels... en zelfs dat loopt niet.
Hoe vaak krijg je wel niet bij de afhaalchinees een kalendel 2012 glatis mee....
nim hier niet want dat kennen ze hier niet een afhaalchinees maar 1490 leden en 40 op de BBQ en mss 100 die eens reageren waar zijn dan die andere ? geen intresse meer of???? ok ik ken er wel enige die veel lezen hier en daarom het forum gebruiken maar het zou alles veel leuker maken als er meer zouden reageren ! dus jongens en meisje kom op en de beuk erin
Misschien kunnen we een digitale versie ervan maken. een digitale hoek (ruimte op het forum) waar men zonder geneuzel (meestal wel leuk om te lezen hoor :)) een verslagje of iets anders leuks of interessants kan plaatsen. Denk aan een brouw/stook verslag. Agenda items van bv proeverijen ect. koop en verkoop pagina. Recepten en dergelijke. Bouw verslagen van zelfbouw projecten. Dit alles zou dan bijvoorbeeld 1 x per kwartaal door iemand met wat tijd ect. tot een digitale magazine gevormd kunnen worden en dit dan opnieuw plaatsen zodat een ieder hem kan lezen/downloaden en of uitprinten.
mauser
is altijd te maken op dit forum ook recepten maar ik heb al ondervonden dat sommige recepten bij de ene lukken en bij andere niet dus het zal niet makkelijk worden en tijd hebben hier op het forum velen want hier zitten wel veel die al op pensioen zijn op (ik zelf ook)maar mss met enkele de handen in elkaar slagen ????
Ook een leuk idee Mauser. Kijk, ik doe er hier al veel aan om niet relevante opmerkingen te filteren bij serieuze topics en dat is een enorme uitdaging op zich. Door de forum opmaak kan er zomaar een post sneuvelen die wel relevant was dus het is soms echt nagelbijt-werk om het zo goed mogelijk te doen.
Verder goed idee, mits realiseerbaar.
Lummel zei ooit ook al:
Voor de mensen die weinig tijd hebben zou het nuttig zijn om een weekoverzicht topic te hebben waarin de highlights van de week komen te staan. Alleen dat is info kopiëren en nogmaals dupliceren waarvan de meeste al op de hoogte zijn.
Wil je dan specifieke info over een onderwerp zul je alsnog naar dat topic moeten gaan.
Dus eigenlijk is dit zoals het nu gaat zo slecht nog niet...
Het is een leuk idee,maar voor die paar mensen zo veel werk doen? Ik zelf zit best veel op het forum ontdanks dat ik mischien minder tijd heb dan vele van jullie.maar ik wil het wel levendig houden,met onzin en met geen onzin,het is inderdaad er zullen er veel zijn die op het forum kijken,maar reactie nihil,dat vind ik ook met de bbq.altijd de zelfde mensen,jammer maar waar.heb er vaker over gedacht om wat minder op het forum te zitten,maar ja het zij zo.
Moeten we wel rekening houden met vakantie tijden en mensen die weer naar hun werk moeten maar ik geef jullie volstrekt gelijk, er is een soort top 50 van actieve forumleden. Ik heb wel veel vertrouwen in verse input van onze nieuwe leden die ook niet op hun toetsenbordje gevallen zijn.
En we gaan eerdaags veel leuke dingen doen, grootmeester Robbert en ChrisV Moonshine meesterstoker hebben alle medewerking toegezegd voor video producties en wat we daarvan publiceren,kunnen we weer met zijn allen op reageren en eventueel op door acteren.
nim en chris zo is het ik zit van smorgens tot savonds op het forum en probeer nuttige dingen eruit te halen dus voor mij is het ok ! als ik iets speciaal wil kan ik het zoeken hier en ik zal nog veel moeten zoeken want buiten peren zal de fruitoogst niets zijn ik had vorig jaar 1700l in de vaten zitten en dit jaar mss 100l dus andere dingen zoeken mss wat van munckerik of iets anders? anders staan mijn ketels droog en eigenlijk vind ik het forum zo het nu is perfekt ! men hoort wat men ziet wat af en toe een grapje ja ik vind het ok maar dat is mijn mening en de mensen op de BBQ ja da was heel mooi
De BBQ houden ze altijd als ik op vakantie ben, kan hier helaas dus nooit bij zijn, terwijl het mij wel gezellig lijkt met een enthousiaste groep zelf voorzienende stokers met heel veel lekkere drankjes. Een magazine is leuk, maar toch doet iedereen het op zijn eigen manier, er zijn stokers die er een hele studie van maken om een lekker drankje te produceren en er zijn stokers die het op gevoel zonder meet apparatuur en toegevoegde smaakjes stoken. van die laatste ben ik er 1 van. Groet, @ndré