Nimrax ik heb de galameloenen al bijna 5 wkn aan het gisten,ik laat ze nog staan gist zet de suiker om in alcohol,ik heb peren ook langer laten staan er gebeurd niets mee word alleen beter.geduld.drink ondertussen maar een ander fles,hahaha.gr.?Chris.V.
ZIt dit topic ff te lezen en heb net afgelopen zondag 10 kg winterwortelen ontsapt.
sg 1030 dus ongeveer 60 gr suiker de liter. en 3,2 liter sap
Ben bezig er wortelwijn van te maken, zodra hij klaar is laat ik mijn bevindingen weten.
Kan wel ff duren hoor.
Groet Ger
Ger ik heb wel eens zelfgestookte van wortels gedronken.is niets mis mee.sucses gr.?Chris.V.
Ik zou de uien eerst bakken om de suikers in de ui te laten karameliseren, dit wel met heel weinig olie doen. volgens mij kan hier wel wat lekkers uit komen.
nu de vraag welke gist hiervoor te gebruiken.
Gekarameliseerde suikers zijn moeilijker tot zelfs helemaal niet te vergisten. Ze leveren wel een vollere smaak maar daar heb je weer niets aan als je eea gaat stoken.
Psies Erik, daarom lag ik al meteen in een deuk. En het was toch een goede vraag. Alleen dat je 1000 kg uien nodig hebt voor een goede borrel is zooo zonde van de moeite. Dan probeert Lummel mijn date met Heikos te saboteren en moet ik van iedereen hier lief voor hem zijn. Ok, deal!
Nimrax wat ben je toch braaf.????gr.??Chris.V.
Jan....weet er al van...maar ik ben bezig met een eerste aflevering van Moonshine radio FM...en het eerste liedje draai ik voor Lummel dus ik heb echt het beste met Teuntje en Helma voor...haahahaa
Nimrax dat zal wel heb er het volste vertrouwen in.???gr.??Chris.V
@chris ik heb het ook geprobeerd met galiameloen die stond bij mij ook 5 weken te gisten en toen werd hij al azijn-achtig en zuur. na de stook was het zuur met meloensmaak. niet heel lekker. ik denk dat het door een te lange vergistingstijd kwam waardoor er azijnvorming is ontstaan.
laat even weten hoe de jouwe is geworden als het klaar is aub.
groet, J
Hobbyman ik laat het weten ben ook benieuwd,gr?Chris.V.
ZIt dit topic ff te lezen en heb net afgelopen zondag 10 kg winterwortelen ontsapt.
sg 1030 dus ongeveer 60 gr suiker de liter. en 3,2 liter sap
Ben bezig er wortelwijn van te maken, zodra hij klaar is laat ik mijn bevindingen weten.
Kan wel ff duren hoor.
Groet Ger
Met die 60gr suiker/l kom je op een alcoholpercentage uit van ongeveer 3,5%. Zal een licht wijntje worden 🙂
Ik heb er gedronken van wortels in Roemenie dus zou moeten kunnen,was ook lekker en goed voor mijn ogen.gr.?Chris.V.