T is goed vruchten en noten jaar . Nu nadenken wat te doen . Walnoten likeur dat is een . lekker voor de Donkere maanden . Maar nu zoveel mogelijkheden . Er zijn likeuren , Whiskey's , Bourbons , Wodka's , en diverse fruitdranken te verreiken met walnoot . Verse walnoten licht geroosterd of gewoon macereren op alcohol of mee in vergisting van fruit . 10 kilo hier ! What to do , what to do ??
Ik weet dat iemand op het forum er likeur van gemaakt heeft,ik ben niet zo’n likeur mens dus heb ik het niet helemaal onthouden.maar ik weet nog wel dat er geroostterde walnoten in gingen maar niet in de ketel.maar marceren.gr.Chris.maar ik eet ze s’morgens met havermout.
Klopt Chris ? Dat was ik die die walnoten likeur hier had geplaatst .
Ik ga sowieso weer die likeur maken maar dan hou ik nog 8 kilo over.
Lekker en gezond in de havermout.8 kg zijn dan zo op.?
en goed voor de bloeddruk . borreltje erna als aperitief .???
Twee vliegen in een klap.???
Walnoten door de appeltaart ipv rozijnen. Is ook heel lekker alleen je moet dan wel heel veel appeltaart eten. ?
Cake ook lekker,je kunt ze goed bewaren dan heb je het hele jr.er plezier van.ik heb er geen moeite mee twee handvol in de havermout elke morgen.gezond en geeft energie.
Ik zat meer te denken aan een peren likeur met walnoten en vanille te maken .
Klinkt lekker,?dus dan maar maken.
Je hebt iig een behoorlijke hoeveelheid om van alles te proberen en ons daarna te verblijden met nieuwe recepten.
Tomas ,Er zijn ook veel oude recepten met walnoot . ( daar is ook veel in af te wisselen en aanpassen .)
Peren met walnoot , abrikoos walnoot , brandy's en wodka met walnoten en ook whiskeys en bourbons met walnoten zijn toch al oudere drankjes .
Walnoot en amandel drankje net als drankjes als bruidstranen werden vroeger meer voor gelegenheden gebruikt Maar ik denk dat veel van die oude recepten in vergetelheid verdwijnen .
Veel oude recepten zijn erg bewerkelijk en ik ben bang dat tegenwoordig iedereen voor makkelijk gaat. Toch probeer ik voor qualiteit te gaan maar dat lukt ook niet altijd.
Ik heb zelf 4 liter dio Palinka staan van groene walnoten, binnenkort, als mijn nieuwe ketel klaar is, maar eens Beginnen aan het recept dat ik van jou toegestuurd heb gekregen.
Ik vind persoonlijk juist de authentieke recepten het leukst te maken .
Bewerkelijk is maar net hoe je het ziet .
Net als koken . beetje meer aandacht des te fijner resultaat.
Dat recept waarna je verwijst is vrij simpel met heerlijk resultaat .
Veel dingen zijn in vergetelheid geraakt,daar hoort stoken ook onder,ik ken nog bepaalde oude ambachten ,maar ze sterven uit.computer-computer dat is wat ze nog kunnen,wat als die uitvalt?