Ben de noten aan het kraken voor de doppen voor in de drank te gooien,tip van Robbert en natuurlijkde noot om in de havermout en de appeltaart te verwerken,maak ik morgen wel,de kaas is weer klaar.zondag voor mijn schoonzus vlees roken,zaterdag bejaarden vervoeren,ik voel mij daar niet bij thuishoren hoor,als jullie dat denken.en nu een biertje en een zelfgestookte.proost?
geniet van jou drankje . .
Hier ook een zelfgestookte . 2 j oude absinth . Proost.
Robbert,heb de notendoppen gebruikt bij het roken,beuken notendoppen eiken die in drank heeft gezeten,en hout van de druiven,ruikt lekker is nog aan het nagaren,maar ik denk heel lekker,heb mijn zondag weer goed besteed,zit nu lekker aan een maaskantje en een zelfgestookte.heb ik verdiend gisteren tot 11.30 gewerkt.morgen weer.maar met plezier.ik maak zo oudjes en mensen met beperkingen blij.heb eigenlijk vacantie.
Goed besteedde dag dus . ??
ik ben nieuwsgierig hoe het jou straks heeft gesmaakt .
Ik watertand al bij de gedachte .
Is voor herhaling vatbaar ,iedereen vond het lekker?.
Kijk aan ! goed te horen ! Nu de drank lageren op walnoot . zal je vast ook bevallen .
Doe ik ook nog ,ik denk volgende week stoken.dan doe ik dat met 25 ltr proberen.
Ik ben eigenlijk op zoek naar een recept om een eau de vie van walnoten te maken. In Frankrijk vind je die soms nog maar ik heb geen idee hoe je d'r aan begint.
Een eau de vie van alleen walnoten zal niet meevallen. In walnoten zitten haast geen suikers of zetmeel die je kan omzetten naar alcohol. Je kan wel een walnoten likeur maken door alcohol aan de rijpe of onrijpe walnoten toe te voegen. We hebben een aantal van deze recepten op het forum staan. Wil je onrijpe walnoten gebruiken dan is dit(eind juni) de tijd van het jaar om deze te plukken.
Lijkt me idd logisch. Dan denk ik eerder in de richting van het macereren van walnoten, al dan niet geroosterd, in zuivere alcohol van 40 - 50% en vervolgens destilleren. Het destillaat dan lageren op de walnootschalen.
Ik verzin het maar ter plekke....
Voor de onrijpe, groene walnoten ben je al aan de late kant. Sint Jan, 24 juni, is, net als voor asperges en rabarber, eigenlijk de grens. Dan gaan ze verhouten en de echte noot vormen.
Ik bedoel niet de groene walnoten maar de 'rijpe' of 'droge' ...
Je zit met je voorstellen niet eens zo heel gek te denken, ik heb tweemaal een Whisky op walnootdoppen gerijpt, of ja eentje is nog aan het rijpen. De reuk is onmiskenbaar walnoot, in de smaak kwam dat wat minderen naar voren.
Misschien nog wat ter inspiratie, zelf ook een keer gemaakt en viel bij de vrienden in de smaak; https://www.stookforum.nl/thread/walnoot-likeur-2/
Dat recept ga ik ook zeker doen. Alleen, voor sommigen is de suiker er teveel aan. In Frankrijk heb ik al een eau de vie van walnoten gezien maar geen idee hoe ze het maken.
Goed, in elk dorp zijn er wel die stoken van de massa peren, appelen, pruimen en noem maar op. Helaas smaak je bij de meesten er niks van, of het nu pruimen of appelen eau de vie is, je kan het verschil niet proeven. Daarom dat ik het toch wel beter wil doen en met alle tips hier op het forum zal dat best wel lukken.
Suiker blijft altijd een keuze en de hoeveelheden ook, je zou ook een grotere batch kunnen maken en de helft ervan nogmaals stoken en met walnootdoppen wegzetten.
Zorg wel dat je de walnootdoppen goed doet spoelen, anders krijg je een waas erin. De schotjes gebruiken is een keuze, geeft ietwat meer een onbewerkt hout smaak eraan.