Meldingen
Alles wissen

vraagje over alkoholpercentage

Pagina 2 / 2

Berichten: 661
Topic starter
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

2.25 liter van 60% met 10 liter stookwijn is toch niet zo slecht. ik besef ook wel dat dit geen T500 is en dat het doel van deze alambiek eigenlijk sowieso niet het stoken van neutrale alkohol is maar mits gebrek aan beter vond ik het toch al niet slecht. De T500 komt er zeker aan. Vanaf dan gebruik ik de alambiek enkel nog voor het stoken van fruit en graan.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik haal met mijn primitieve manier van stoken in het begin 85% en stook door tot 20% ik haal uit +- 80-90 kg druiven zonder suiker toe te voegen met natte bakersgist +-19 ltr.van 43-45% dat je drank troebel word komt om dat je te hard stookt dan komt er water mee,ik stook de ketel op gas en als de drank begint te lopen hou ik er mijn vinger voor als die nat word is dat water wat ik mee stook dan zet ik het vuur lager,bij mij loopt het altijd met een mooi straaltje en mooi helder,ik stook nooit suikerwater,alleen fruit.op gas of op hout met alleen mijn ketel en brander,het enige moderne wat ik gebruik is de alc.meter,geen turbo klarings mid.geen houtskool geen watersloten en geen meters,en niets van dat,en iedereen vind mijn MOONSHINE lekker.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 661
Topic starter
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ChrisV ik heb alle bewondering voor je . Vind het knap wat jij allemaal kan met de meest simpele ketel zonder alle snufjes. Dit is pas echt stoken. Denk nu wel dat men enkel die resultaten kan halen na jaren ervaring. Ook ik zal weldra overschakelen naar fruit doch daarvoor heb ik dan vermoedelijk wel eerst een fruitpers nodig en nog wat extra filtermateriaal. Ook zal ik vermoedelijk wel een grotere ketel nodig hebben want met een 15 liter ketel zal ik eeuwig nodig hebben om al dat fruit te verstoken.Alles zal er wel komen met zijn tijd. Nu heb ik beslist om toch eerst de T500 te kopen zodat ik zuivere neutrale alcohol kan maken voor mijn likeurtjjes . Neen ben geen liefhebber van likeuren doch van cocktails en daarin horen nu eenmaal likeuren.

Ik ben met het stoken begonnen toen ik naar een nieuw hobby zocht. Ik dacht toen och laten we een cocktailbar (privé,vrienden en familie) starten . Heb toen heel wat flessen gekocht maar dacht toen wat zou het leuk zijn mocht ik de ingridienten nu eens zalf kunnen maken en zo kwam ik bij het stoken. 

Bier en wijn is niet echt mijn ding dus voorlopig geen grainfather ( al zal die er met zekerheid ooit ook komen)

Boca is gevallen en kapot ( herstel ik later nog wel) dus voor neutrale alcohol , wat de basis is voor de meeste likeuren dan maar de T500.

De alambiek die ik dan nog heb gebruik ik dan voor het fruit.

Alles rustig aan en stap voor stap en wie weet kan ik dan binnen 15 jaar (als ik nog leef) ook zeggen dat ik ervaring heb. Nu ben ik maar een beginnertje die vanalles probeert en probeert te leren uit jullie ervaring waarvoor ik heel dankbaar ben

grts RenéR

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Hoi Rene, ik kan niet in je portemonnee kijken maar koop dan liever gelijk de Grainfather als je weet dat die er toch komt. Je kan er zoveel meer mee als de t500 en zelfs professioneel stoken als je doorhebt hoe je moet spelen met de temperatuur van de stookwijn, de temperatuur in de alambiek en het vermogen. Met een beetje ervaring zie zelfs aan de temperatuur wanneer de middelloop begint en stopt. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Rene’R fruitpers heb ik niet ,ik gooi mijn druiven zonder steel in een vat en mix die fijn met mijn boormacine waar ik een stang met onder een dwars ijzer heb zitten,zelf gemaakt,kosten €0mijn hele stook materiaal kost ,ketel,brander gasfes vaten emmers,en alc.meter,€147.50.dus het hoef niet zo duur te zijn,ik wil daar mee zeggen dat je deze hobby zo duur kunt maken als je wil,daar bij heb ik nog +-300 flessen die ook niets gekost hebben.1 ltr.drank kost mij +-€075.gr.?Chris.V.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 661
Topic starter
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ChrisV die stang met dwarsijzer is dat zoiets in de aard van een mixer waar stukadors  mee werken? 

Ik heb gisteren met een vriend gesproken ( een bulgaar) Hij gaat deze zomer naar Bulgarije en wil me meenemen. Zijn familie ginder stoken ook maar maken ook ketels. Hij heeft zijn familie aangesproken en die willen een 120 liter koperen ketel voor me maken. Heb hem gezegd allemaal goed en wel maar hoe wil jij dit naar Belgie brengen zonder gezien te worden... enige antwoord dat ik kreeg maak je daar maar geen zorgen over, die ketel krijg je cadeau ... zorg jij maar dat je de plaats hebt om hem te zetten. Nu ja we zien wel of hij niet gewoon uit zijn nek klapt of het ook meent.... zou wel een mooi cadeau zijn. Ze zouden ginder nog een ketel staan hebben waar ze destijds mee begonnen zijn en met hout stookten. Wil dus al zeker mee en dat daar eens allemaal beleven. Alleen dat al lijkt me een mooie ervaring. En ketel of niet maar zal wel zien dat ik een paar flessen van ginder mee krijg.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Rene’R ik heb mijn ketel meegenomen uit Roemenie,had ik zelfs nog een half bevroren varken in liggen,is 100 ltr.geen probleem aan de grens,ik denk dat de Bulgaren op de zelfde manier stoken als ik,is een goeie leerschool.die mixer van mij is gewoon een staaf ijzer waar ik onder een dwarsstrip aan gelast heb,die dingen vd.stukadoor werken niet,het leuke aan de ketels van daar is dat ze op een primative manier woden gemaakt dus handwerk,en op hout stoken heb ik ook altijd gedaan maar doe ik aleen nog in Roemenie,dat is nog echt moonshine.voor mij is moonshine dan ook met zo min mogenlijk en zo primitief mogenlijk een goeie borrel maken.ik vind het jammer als mensen afgeschrikt worden om de kosten,duur spul kun je nog altijd kopen.ik heb een stoker hier gehad die veel geld had uitgegeven maar het lukte niet,bij toeval kwam hij bij mij terecht,hij was gestopt.nu stookt hij bij mij op mijn manier en heeft de hobby weer opgepakt,als ik goedkoop fruit heb bel ik hem en gooit 100 kg in het vat,daar maken we een mooie heldere drank van,en hij is nu zo gemotiveerd dat hij lekkere jagermeister maakt.gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 661
Topic starter
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ChrisV leuk om te lezen. Ik kijk al vooruit naar de zomer en de trip naar Bulgarije. dat hout stoken zit er bij mij niet in daarvoor heb ik niet de ruimte maar voor de rest ben ik er wel voor te vinden. het fruit zou ik zoals je me aangeraden hebt van vroegmarkten en/of de europese markt van fruit in brussel gaan halen. lekker goedkoop of zelf soms eens gratis.Bedankt voor je info . Grts RenéR

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?