Oh ik lees niet goed, ik denk dat hij zijn moonshine mixt met sinaasappelsap, soort Wodka Jus dus π
Hey stookforum ik ga het eens proberen met sinaasappelsap ik zie wel hoe het smaakt!al bedankt voor tip van Koolfilter,ik sta nu met een ketel appelsap dat mag ook door de Smartstill?Dan heeft de drank toch meer alcohol?
Hahaha inderdaad, ik heb pure moonshine 30% gemixed met Jus 70%.
Eigenlijk heb ik nog nooit vruchtensap vergist. Wel een keer 6 overdatum flessen CocaCola.
Als ze al beloven dat er 9 suikerklontjes per glas in zouden zitten, klinkt dan veelbelovend.
Nou, t werd niks. Wilde slecht vergisten en bij distilleren een naar cola smakende limonade,maar dan niet zwart uitziend maar transparant. 5% alc.gemeten.
En klopt, ik doe alles met een regelbare smart-still, werk met goede stookwijngist,gewone supermarkt suiker(niet eerst inventeren want dat doet de gist al voor je) en laat het volledig met rust daarna. Na 7 dagen zit ik op max rendement en is de stookwijn na 2 weken uit zichzelf geklaard. Aftappen met een kraantje onder de gistings emmer(dan blijft het residu waar het is) en binnen een half uur heb ik dankzij de waterkoker de eerste moonshine ervan.Β
Β
Hoi nimrax ja ik doe ook veel,met suiker voor stookwijn te maken,maar soms wil ik wel eens iets anders maken,en ik dacht dat je daar stookwijn van gemaakt had van sinaasappelsap,zou wel kunnen he en dan in Smartstill ,dat wilde ik weten of het lukt?grtj
volgende week nog eens proberen een whisky maken met mais,gerstemout en Rogge ,hopelijk lukt het,ik laat nog wel iets weten als het te drinken is ??
Β
Wel grappig, dat cola project.. Zou het komen omdat het bol staat van de concerveringsmiddelen waarom het niet wil vergisten..
Jaa Likeurtje, hou ons op de hoogte. Kennis is een must. Als je echt sinaasappelsap wilt vergisten zou ik gaan voor 2 flinke flessen sap en zeker een halve kilo suiker erdoor. Dan dr Oetker bakkersgist erop(1 zakje) en na een dag of 10 wegstoken zonder koolstoffilter en checken hoe het smaakt. Experimentjes zijn altijd leuk:)
Auke, ik denk ook dat in het cola mislukproject de rotzooi in de cola (PH4,daar ga je al)normaal is 7,5. Dat heeft mogelijk al het proces doen stranden. Dan de overige chemische shitjes die erin zitten... bijna logisch dat t niet lukte eigenlijk...
Β
Dank je nimrax ik ga het zeker eens proberen,dan eens proeven ??grtj!!
Nimrax, heb je wel eens een suikerklontje in een fles Coca cola gedaan en dan de dop erop? Kun je lachen als er iemand een glaasje van wil inschenken.
Dan zit het overal, tot aan het plafond. Ik ken de truc al, beetje gemeen maar errug leuk... voor buiten!Β Moet ok echt een suikerklontje zijn want als je 1 gram kristal suiker in de colafles giet ben je nooit meer op tijd om de dop erop te krijgen... Mentos werkt nog beter trouwens.Β Wel even goed schudden voor de smaak! whahaha
Β
Ik heb wel eens van sinasapels en mandarijnen gestookt,gaat goed je moet wel de schillen verwijderen ivm.de olie die in de schillen zit.ook wel eens 200kg bananen verstookt maar dat vind ik niet te zuipen,ruikt niet lekker en geen goeie smaak,zelfs na twee keer stoken.gr.?Chris.V
Hey Chris ik ga het ook eens proberen maar met sinaasappelsap een tip van nimrax,ik zie wel maar denk wel goed is van smaak!Nu heb ik ketel staan met appelsap en gist er op,en is ook lekker zo te drinken en ook eens stoken moet ook een goede smaak hebben grtj!!
Likeurtje ik stook aleen vers fruit nooit iets uit pakken,wat er is toegevoegd aan pakken weet ik niet ,wat ik in mijn ketel heb weet ik wat het is,en daarbij ik krijg zoveel fruit dat ik het soms moet laten staan.gr.?Chris.v ps heb net een glaasje pools water gedronken,goed voor de bloedsomloop.
Ja Chris als ge aan je fruit gemakkelijk aangeraakt dan is dat geen probleem of ten zij dat ge op de markten staat met fruitkraam!A ik zeg daar wat ik zelf ken ook een marktkramer eens vragen wat hij doe met de overschot,dan ga ik ook fruit stoken en drinken ook he haha!En uw bananen zijn niet gelukt,de smaak niet goed? Grtj
Hallo vrienden (zit nu aan een Heineken biertje) en ik denk dat ik weet wat ChrisV bedoeld met onsmakelijke bananen stookwijn. Ik heb ooit uit een biowinkel een bananendoos vol met overrijpe meegekregen en die heb ik nog extra geblenderd, vergist en vervolgens verstookt. Naast dat de ruimte waarin je gistvat staat een week bananengeur afgeeft vond ik de bananensmaak veel te dominant. Je kon het gewoon kauwen zowat. Toen heb ik de bananenmoonshine "gewassen" door met de helft water erbij het nogmaals te stoken, nu met actief koolfilterzakje en ondanks dat je er mega teut van werd, was het nog steeds geen succes kwa smaak. Uiteindelijk was het gemixt met een fruitdrank wel goed te doen. Ik vond het relatief veel werk met weinig rendement. Cheers! π
Β