Meldingen
Alles wissen

Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?

Pagina 39 / 127

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre die hobby verveeld nooit,ik doe dat ongeveer 15 jr,zelfs als ik op vacantie ben zit ik soms een paar dagen te stoken,ze vinden dat ik het beter kan,is voor mij een compliment want ik heb het van hun geleerd.ik zal ook blijven stoken zo lang ik kan,ik hoop alleen op een opvolger,maar helaas is er tot nu toe geen opvolger in de fam.als ik de pijp uitga moeten ze wel.hahaha ???gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik weet het niet maar mijn vrijdagavond is wij proeven iets,maar ik ben net als mijn Belgi.broers wij praten niet wij drinken.het verschill tussen Belgen en Nederlanders is deBelgentrekken een fles open van €500 open en drinken die met vrinden op,de NL bewaren mischien word meer waard,maar ik ben ookeen Limlander die het niet intreseert wat die fles kost.gr.en met veel respect.?Chris.V.

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1167
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Flesje ijsselwater (kruidenbitter) losgemaakt, smaakt goed, zit iets van rum en dergelijke in. Proost, @ndré??

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gisteren was weer vrijdag?dus heb de bodem vd fles weer gezien?om 10 uur komt een colega stoker met 60 liter om te stoken dus vandaag loopt het ook weer verkeerd af.hahaha mooi he die hobby,wat je vandaag drinkt stook je morgen dubbel terug.?gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 109
(@giantbaldr)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

. Ik drink een heerlijk glaasje Wâldka.

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Discovery channels's Moonshiners mais whisky. Ik kijk het moonshiners programma op Discovery nog wel, puur omdat ik het geinig vind. Dat programma is humor ten top maar dat is weer een andere discussie. Ik was wel geïnteresseerd in hun mais whisky. Ik heb het opgezocht. 1 kilo mais per 4 liter water en 1 kilo suiker per 5 liter water. 

ik heb 60 liter mash gemaakt, dus:

15 kg mais

12 kg suiker

 

ik heb de mais bij de dierenvoederzaak gehaald. en behandeld zoals ik mijn bier ook zou behandelen om de zetmeel om te zetten naar suikers. 1 uur gemaisched op +65 graden ruwweg gezegd. 

ik ben uitgekomen op 14% vergistbare suikers. en heb alcotec turbo gist gebruikt (het welbekende blauwe pakje). 

het staat te pruttelen en heeft een aangename stank bij zich. 

ik ga hem 2 x stoken zoals ik dat met alles doe.

wanneer het klaar is zal ik een update geven en laten weten of het recept wat de moonshiners in USA de hemel in prijzen dan ook werkelijk zo goed is als ze beweren op tv.

 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hobbyman, gewoon gerst moet gemout zijn maar kan je mais zonder die tussenstap wel omzetten naar suikers? Dat ga ik dan zeker proberen. Maar volgens mij zou die 12 kilo suiker al goed zijn voor 14 % en heeft de mais niets gedaan. Zou je dat kunnen uitleggen want met gewoon gerst heb ik het al eens geprobeerd en er werd geen enkele suiker geproduceerd alleen een beetje granerig water. 

 

Beantwoorden
Berichten: 97
(@suzevoke)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Naar mijn weten zou die moonshiners mais, de suikermais zijn waar men o.a. popcorn van maakt en zo.  Dus erg zoete mais.

Onze voedermais voor de beesten is heel andere.  En zal veel minder smaak en suikers afgeven.  In voedingswinkels vind je hier onder meer suikermais opgelegd in blik of bokalen.  

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik denk dat je gelijk hebt Suzevoke en denk dat Hobbyman er geen product uitkrijgt wat een beetje lijkt op echte moonshine. Ik heb ook eens even op YouTube gekeken hoe ze nu wel die echte moonshine maken en dat is dus zonder suiker. Het is mais verschroten en ongeveer 25 % moet gemout graan zijn. Het zijn de enzymen van het gemoute graan die ook de mais kunnen omzetten in suikers. Zonder het gemoute graan gebeurt er niks. Hobbyman heeft dus alleen suikermash gemaakt en gemeten.  

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik weet dat mijn schoonmoeder van gewone mais en suiker stookt,dus het zou moeten kunnen,ze verwarmd de mais eerst zo dat die zacht word dan suiker en bakkersgist er bij.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Gisteren zelfgemaakte jagermeister geproefd van Marcel een mede stoker,ik moet zeggen erg lekker.we hebben gisteren zijn druiven gestookt +-50 ltr.opbrengst 9.5 ltr.van +-60%.dus weer een geslaagde dag,moet zelf nog een vat stoken en dan stook ik alles twee keer.en dan weer kijken voor druiven?.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik weet dat mijn schoonmoeder van gewone mais en suiker stookt,dus het zou moeten kunnen,ze verwarmd de mais eerst zo dat die zacht word dan suiker en bakkersgist er bij.gr.?Chris.V.

Volgens mij wordt alleen de suiker vergist maar allicht komt er smaak mee maar in welke mate vraag ik me af. Daar kom ik overigens zelf binnenkort achter want heb een ton met graan en suiker staan. Ben benieuwd of de kwaliteit lager is dan van graan alleen. Moet wel zou je zeggen maar is het te proeven. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik wil als ik een beetje tijd heb schoonmoeders recept een keer proberen,ben nu nog druk met de druiven.moet nog een vat druiven stoken en dan alles bij elkaar en tweede keer stoken.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Weekeinde weer flink de beest uitgehangen,het mooie is nooit een kater.wel gammel vh.zuipen.???????gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik weet het ook niet precies moet ik eerlijk bekennen. Ik heb het opgezocht en gedaan wat er stond. gewoon puur om te testen of die mafketels van tv nou echt zo iets lekkers kunnen maken door zo simpel te zijn in hun doen en laten. Ik ben ook heel benieuwd, vandaag in de ton geproefd, het is nog zoet van de suiker maar de smaak van de mais zit er wel aan. 

tijdens het maischen werd de mash wel zoeter en minder zetmeelachtig tijdens het proeven. er zal wellicht enige zetmeel omzetting naar vergistbare suikers zijn geweest maar de kristalsuiker heeft voor het meeste gezorgd.

ik vindt het ook een sterk iets, het feit dat er al zo veel suiker in gaat is al niet algeheel mijn ding. ik ben zelf van de graan whisky's en niet van de maiswhisky's. maar zal het zeker laten weten als het klaar is. 

op het forum staat ook zo een soort recept maar dan van een 5 granenmix zonder te schroten en meer op suikerwash basis. graan voor smaak en niet voor de suikers  http://www.stookforum.nl/thread/whisky-vodka-maken-van-5-granenmix-paardenvoer/  

Ik denk dat je het daar een beetje mee moet vergelijken. 

Beantwoorden
Pagina 39 / 127
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?