Haha, tomatendrankje staat nog in de gistfles na te rijpen. In het filmpje zag je in werkelijkheid een fles Jilzz met originele inhoud (heel vies).
En tja, ik wil best eens kijken of ik wat kan achterhalen aan USA maiscorn receipies.
Zit toch te wachten op een koeriersdienst voor een post pakketje...
Dat veel dingen goedkoper zijn weet ik woon in Venlo 5 km vd.grens.ik weet niet of ze in Duitslnd.zo streng zijn .af en toe de buren eentje laten proeven en dan zeggen hab ich von ein freund aus Holland und ist in Holland ilegaal gebrand,en dan kijk je naar de reactie,effe uithoren.?en dan vragen ze je wilst du mir eine flasche mitbringen,antwoord,der ist teuer €20 als ze dat te duur vinden prima anders doe je goeie zaken daar???
He lieverd stoken met verse suikermais zoeken.gr.Chris
Ja honey 😉 Komt allemaal op hetzelfde neer. Half mais half suiker, gist,water. Komt de moonshine later 😉 😉 😉
als iets lekker is ,is het nooit te duur ! ik woon in de buurt van bernkastel en daar kan je lekkere trester kopen voor minder dan€10 per fles en ook lekker maar sinds ik op stookforum ben maak ik alles zelf veel lekkerder en goedkopen en plezanter en wees maar zeker ik zit elke dag op stookforum en mijn gistemmers zijn nooit leeg en dankzij enkele tips hier al een paar maal om geschakelt van het snelle en goedkope naar iets beter ! en nu mijn fruitbomen aan het bloeien zijn ga ik naar de volgende episode
Everd3 heb nu 50 ltr druivenstook op eiken liggen,voor de rest 60 ltr moet ik effe naar de zagerij wat eiken halen,moet nog een hoop wijn wegstoken,maar waar ik die van krijg heeft het nu erg druk,dus heb ik ook even rust.gr.Chris.als je aan fruit kunt komen is heeeel goed.?
Dus het maakt niet uit dat hij vers is?dat dacht ik ook maar was niet zeker.bedankt.?gr.Chris.
Net zo behandelen als je fruit, even je boormachine met een T mixstaaf erdoor rossen of in de blender vooraf en je hebt hetzelfde product als de gedroogde versie. Koken is niet eens nodig bij verse mais(pulp). En weer de tip: handje rogge erbij: altijd goeie mash.
Maar bij suikermais denk ik dat daar minder suiker bij moet,om dat hij van zich zelf al zoet is,maar ik proef het wel.heb de mais geregeld,kosten iets voor in de personeelskast.???bedank Nimrax.gr.Chris?
Het zal net zo zijn als fruit. Hoe zoeter hoe minder suiker toevoeging nodig is voor hetzelfde resultaat. Alles is te meten (sg) maar daar zijn we niet zo van. Wat Jan al schreef: beetje experimenteren, mislukken kan het eigenlijk niet of je tonnen moeten wegdrijven na een stortbui...Cheers man 😉
heb zo'n 30 fruitbomen staan ! appel peren kersen pruimen en mirrabellen en nog wat struiken met bessen dus fruit genoeg en er hangt echt veel aan
Nu ben ik jaloers,van die pruimen kun je straks je palinka stoken(slivovitsj)??
Ja een bui verwacht ik wel,heb de koevaten leeg kan ik daar600 ltr.water in opvangen.pomp ligt aan de achterdeur,anders verzuip ik dadelijk met een beetje pech.en (sg)meet ik met de tong daar meet ik alles mee ook zuurte graad??????
Wat gaan we drinken? Wodka met verse jus! Heb bier genoeg gehad vandaag pfff. Proost!
Ik nu een biertje ?proost.