Een papje van bloem en water
Dat is de oude vertrouwde manier,werk perfect,zo doe ik het ook maar dan met polenta.gr ?Chris.V.
Vanuit mijn vergistingsemmer moet ik meestal viermaal stoken... en nu mijn vraag de eerste stook brengt mij tussen de 60 / 70 de tweede 50 / 60 de derde. 50 / 40 en de vierde je raad het al 40 / 30 % is dit een algemene ervaring met de vijf liter alambiek of gaat er bij mij iets fout .
Ik heb nog niet zo veel ervaring maar genieten doen wij samen gezellig de laatste brouw met roggebrood heb ik voor de tweede keer op de oude ondergrond ook roggebrood gedaan met moonschiners choice met 10 gram Hefe was geschikt voor vijftig liter wij hadden 28 liter heeft een mooie week staan pruttelen heel gelijkmatig hij was na die week prachtig helder met nog hier en daar een borrel . Marius Erkelens.
erkelens@t- online.de
.
Aan de inkervingen van de platen en aan het buisje voor de thermometer zijn kleine lekken. Nu ben ik totaal onervaren in het solderen van koper en heb ik ook niet het materiaal daarvoor en heb dan maar zo een kit gekocht voor synthetisch staal. Kostprijs 5,95 euro . Nu vraag ik me af of dit bestand is tegen warmte. Volgens de verkopers wel daar het na drogen staal word. Maar ben liever zeker want eens het opgedroogd is 7 min tot 1 uur krijg ik het er ook niet meer af. Ik weet dat brood/water een oplossing is maar het is een tijdelijke en heb dan liever een die permanent is . Heb ook nog een kleine lekkage aan de verbinding van de kolom maar die los ik dan wel weer op met deeg/water daar deze ook weer los moet komen na het stoken. Iemand ervaring met het produkt synthetisch staal ?
Ik heb het vroeger wel eens gebruikt maar niet voor ketel.geen goed resultaat,wat wel goed werkt,een beetje cementpoeder met eidooier papje van maken en er op smeren.zo doe ik het,werkt perfect.gr.?Chris.V.
wow heel mooie tip ChrisV bedankt was ik nu nooit op gekomen cement met eierdooiers te combineren
Trukje van oude moonshiner,hahaha,ik werk nog op de antieke manier.sucses en mooie carnaval .gr.??Chris.V.