alle kruiden staan genoteerd Robbert ?.
Ik heb net al wel 6 kilo suiker gehaald voor de alcohol, de vodka laat ik maar de vodka, is te lekker.........?
Goed plan . Paolo
Toch leuk als alsnog het oude bijbehorende opvangvat wordt door de deur gebracht .
Wat leuk Robbert zo’n complete set bij elkaar. Denk dat je daarin heel wat lekkers kan maken. Het past trouwens aardig bij je houten tuin set ?
De ketel heb ik mee gestookt en werkt nog altijd met een heerlijk resultaat .
Top, zeker omdat het al zo oud is ?.
ps.: nu bezig alcohol te stoken voor de schippersbitter. Stook jij de alcohol gewoon eerst 2 keer of nu 1 keer en dan nog en keer met de kruiden ?
Voor bitters en dergelijke stook ik altijd alcohol 2 x dan de kruiden trekken en dan op smaak overhalen met het maken van scheidingen .
Dat is gaaf zeg! Nu is hij compleet zeg maar... je hebt een museumstuk in huis Robbert.
Ja zegt mijn vrouw ook als ze naar mij kijkt dat ze een museum stuk heeft .?
Dank je, weer iets geleerd. Leek mij ook wel omdat de te gebruiken alcohol natuurlijk veel zuiverder is. ?
Hahahaha.... gelukkig weet ik beter. Mare ze schat je dan iig op waarde!
Mooi keteltje zeker kompleet,zou mij ook bevallen,ben liefhebber van antiek.(volgens mij Adriana ook)?
Dat moet haast wel Chris, mijn dochter heeft ook een kerel die 23 jaar ouder is ofwel bijna net zo oud als ik. Moet toegeven, het klinkt wel met hem. Komt denk ik omdat beiden van halverwege de vorige eeuw zijn.
Sorry Robbert, hoop je hier niet meer over lastig te vallen maar nog wat vraagjes over de schippers bitter, 5 liter van 80 a 88% neem ik aan ? Hoelang laat jij de kruiden er in trekken voor je gaat stoken en op hoeveel % ongeveer maak je het af?
Overigens, tonnetje stookwijn voor de alcohol staat al te pruttelen. Nu nog op zoek naar de kruiden?.
Je kunt de kruiden op alcohol trekken 12 u op 50 -55gr of 7 tot 10 dagen gewoon .
drink sterkte 32- 38 %