Dat de reflux word gekoeld met het water wat van je condenser komt is omdat het water erg warm kan worden als de dampen tegen je reflux aan komen. Als dat water dan nog naar je condenser gaan krijg je moeite met de dampen te laten condenseren. Zoals je het nou doet ben je altijd safe dat je condenser koud genoeg is. Wat ook erg makkelijk te maken is is een LM liquid management reflux. Hier heb ik al het materiaal al voor liggen moet hem alleen nog bouwen. Hier bepaal je zelf hoe lang je je kolom laat refluxen voordat je het kraantje los gooit en je zeer hoge percentages eruit stromen.
@dsbjulien, Dat heb ik inderdaad gedaan zonder te vullen. ik heb hier nog een dubbele reflux spiraal liggen waar ik met geen mogelijkheid meer het zand uit krijg. door het buigen is dat zand zo vast komen te zitten dat ik na uren kloppen en kloten nog steeds niet al het zand er uit heb.
Het begin is het moeilijkste en de eerste binnenste spiraal heeft de kleinste diameter dus die was het moeilijkste.
Ik heb een blok hout gemaakt die ik in de bankschroef heb geklemd waar zowel de remleiding ingeklemd is en ook de pijp waar ik omheen gebogen heb.
Het is even proberen maar dan begrijp je vanzelf hoe je de boel vast moet klemmen om het netjes te buigen.
Heb gezien dat fijne keukenzout het beste werkt. Dit spoel je er zo uit met water. Heb hier nog 1.5 meter 76mm buis liggen en een stuk koperen plaat van 1.5 mm. Moet dus alleen nog zo een gluhwein ketel en koperen leiding hebben en wat vrije tijd. Dan maak ik een LM reflux
@Dsbjulien, kan je uitleggen hoe dat schematisch in elkaar zit zo'n LM Reflux ?, hoe lopen de waterleidingen dan precies ?, ik neem aan dat ik dat zonder teveel aanpassingen ook kan maken.
Ondertussen ben ik er wel achter dat je goed kan stoken als je alles kan controleren en meten, dus zo'n reflux werkt dan wellicht nog beter.
Het kraantje rechts wordt dicht gezet zodat het alcohol wat condenseert op je spiraal weer naar beneden valt op het schuine plaatje naar het andere schuine plaatje, op gegeven moment loopt dit over en valt de alcohol terug op je keramische stenen of rvs/koperen sponsjes. Laat dit een half uur door gaan en al het hoogwaardige alcohol zal bovenin je pakkingsmateriaal zitten en het slechte onderin. Na dat half uur zet je dat kraantje voorzichtig open en je hoge percentages alcohol zal er uit stromen.
Denk er wel aan dat je deksel bovenop niet compleetafgesloten moet zijn want doordat je her kraantje dicht zit moet hij zijn druk kwijt kunnen. Eventuele druk kan hij kwijt maar zolang je spiraal goed koelt verlies je geen alcohol damp
Na het kraantje kun je altijd je condenser nog gebruiken om het na te koelen. Dit is niet perse nodig maar dan komt je alcohol er wel cooler uit en is het minder vluchtig.
waar ik met geen mogelijkheid meer het zand uit krijg. door het buigen is dat zand zo vast komen te zitten dat ik na uren kloppen en kloten nog steeds niet al het zand er uit heb.
Hoy,
heb je al met keukenzout geprobeerd, ik heb gehoord in mijn kennissen kring dat dat gemakkelijker te verwijderen is, en als het vast zit zet je er water op en lost het op.
groetjes.
@Dsbjulien Mag ik zo vrij zijn om te vragen waar je die 76mm buis vandaan hebt ? Ik kreeg net een prijs van metaalwinkel.nl maar die vragen ongeveer 10x de huidige koperprijs voor een stukje van 800mm.
Kortom ik zoek me helemaal suf om voor een redelijke prijs aan koperen buis te komen.
Op marktplaats. De adverteerder heet beestenboel. Ik betaalde volgens mij 60 euro inclusief verzenden voor 1.5 meter
De advertentie bestaat niet meer maat misschien kun je op een of andere manier wel een bericht doen naar die gene.
Ik heb die gene zojuist een bericht gedaan. Even afwachten
Top heel erg bedankt alvast ! Dat is idd een hele mooie prijs !
Dat was inderdaad achteraf gezien beter geweest, helaas kan ik het probleem er nu niet meer mee oplossen.
Wel goed om te weten voor de volgende keer, bedankt voor de tip
Het is mij helemaal duidelijk, dit is technisch gezien wel een heel andere opbouw.
Het is best wel wat werk om mijn kolom hiervoor om te bouwen, dus laat ik het maar even zo.
Bedankt voor de info, weer wat geleerd voor een eventueel volgend project.