Die inzet-emmer zet je na het maischen op de ketel voor naspoelen ed
Heb je hem 2e hands gekocht? Ik zie hem met display vanaf zo'n 400,00.
Die ketels zijn prima te gebruiken idd.
Klarstein Maischfest Boiler Maischekessel
170 euro, nieuw ( met kortingsactie)
Ik gebruik een Grainfather en een Brewtools. Ik weet niet wat deze ketel kost maar ik veronderstel dat het een andere prijsklasse zal zijn (het verschil in prijs tussen GF en Brewtools is al behoorlijk groot).
De Klarstein is ook geen (half) automaat en lijkt meer op mijn Grainfather sparge ketel, die verarmt ook niet precies op de temperatuur die ik instel. De computers van GF en Brewtools doen dat wel.
De eerste wijn heb ik vanmiddag gemaakt en zoals je op de foto kunt zien is die aan het uitdruppelen. hij blijft keurig op temperatuur alleen je moet wel alles 4 a 5 graden hoger zetten. dus een uur op 55 gr voor het recept is een uur op 60 gr op de klarstein. Schoonmaken weet ik morgen pas want ik verbrand nu me fikken. Filterzak is een uitkomst, ik werkte al met filterzakken maar deze is best netjes