Meldingen
Alles wissen

Zelfbouw RVS reflux kolom RVS

Pagina 4 / 8

Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

monoblock je hebt gelijk.
je hebt alleen iets aan een temperatuur indicatie om je naaldkraan te regelen.
en je hebt NIKS aan een temperatuur regeling.

mocht je toch een temperatuurregeling bouwen, gaat er het volgende gebeuren.
je temperatuur nadert zn setpunt
je vermogen zakt
je reflux stort ineen
en er gebeurt niets.

zelfde met een potstill, zodra vermogen zakt heb je geen verdamping meer en is alles naar de klote.

@ Betweter
stop nu eens met mensen op het verkeerde been te zetten
met dit te posten, bewijs je maar weer dat je geen zak weet van destilleren en dat je alleen maar mensen tegenwerkt!!

 

 

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Haha! Formeel gezien goed hoor. Ik noem dat damp temperatuur omdat het een vakterm is. Ik werk met een 3 traps destillatie lijn onder vacuüm van 280Mb, 200 en als laatste 80Mb absoluut. Dus -920 Mb. Wij noemen het daarom damptemp omdat, evenals het kookpunt, deze varieert naar gelang het actuele vacuüm. Vaste waarden en standaarden heb ik bij de 300 kuub per uur ook niet, het natuur product varieert evenals de concentratie ethanol of hexaan wat dus constant een ander kookpunt geeft. Nogmaals, niet dedain bedoeld en ben het helemaal met je eens dat het thuis veel op gevoel aan komt in onze hobby. Tevens leuk om te zien dat er kennis aanwezig is. Vriendelijke groet?

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mannen, het is altijd mogelijk al is het niet makkelijk. Je regeling zal veel fine tunning op de proportionele band en I tijd nodig hebben. Ik kan hier over in detail gaan maar is niet relevant denk ik. Hou het leuk voor jezelf, binnen je eigen mogelijkheden. Ik wens iedereen veel hobby plezier en stook succes.

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooi voorbeeld van een uit ge-enigineerde regeling?

Beantwoorden
Berichten: 473
Topic starter
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Voor mij is alles nieuw, maar ik filter wel door de (vele) info heen die ik overal lees. 

Op de het grote amerikaanse forum zijn er ook een aantal die in de PID valkuil zijn gevallen. Voor een appel en een ei koop je zoiets, maar dan komt men er niet meer uit. Ik bouw een beproefd concept na wat al helemaal is uitgekouwd. Het wiel hoeft dus niet opnieuw te worden uitgevonden. De werking van deze kolom is zodanig dat dmv reflux de lichtere fracties bovenin de kolom terecht komen na herdistilatie en stabilisatie in de kolom (pakking) Er hoeft dus niets met ketel temperatuur gedaan te worden, behalve dat de inhoud aan de kook komt en blijft. Hoe snel je kunt verdampen is afhankelijk van hoe het geheel is geconstrueerd en welke pakking je gebruikt.

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

goed,
ik daag je uit om op het Thuisdestilleren forum met de gebruiker Odin een discussie aan te gaan over het regelen van temperatuur en vermogen 😉

Odin is eigenaar van Istill.

ik beloof je dat ik me volledig afzijdig zal houden in deze discussie

en als je dan toch ook naar istill kijkt, je zou de Nextgen istills eens moeten zien!!
schitterende apapraten

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Geen probleem, ik heb ook procestechniek gestudeerd. Maar kom op, uitdaging? Ik interpreteer zijn uitleg in dat filmpje als ik, ongeveer omschreef. Ik kan niet in zijn kast kijken maar vind het prachtig. Iedereen mag mij onderwijzen, graag zelfs. Daar om zitten wij allemaal op dit forum. Immers, waar men veel over praat is men niet geheel zeker van!

Beantwoorden
Berichten: 562
(@hillbilly)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je hebt een geweldig systeem! Ik vind het echt pracht werk en veel leuker als kant en klaar kopen. Nog maals complimenten. Ga je hem nog isoleren? Of vind je dat zonde van het uiterlijk?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

swreijnders schreef:

@ Betweter
stop nu eens met mensen op het verkeerde been te zetten
met dit te posten, bewijs je maar weer dat je geen zak weet van destilleren en dat je alleen maar mensen tegenwerkt!!

==================================

swreijnders, Ik denk dat je eerst eens wat meer moet gaan lezen over alle facetten van het distilleren, daar wordt je minder opstinaat van.

==================================

Vele Scandinavische "specialisten" stoken hun beslag af op perfect-geregelde apparaten.

Deze zijn meestal "effect-gestuurd". Zij stoken dus eerst af op 67-68º C en gaan daarna over op 78,5 - 81º C. De "voorloop" (de "foezels" die verdampen tussen 25 en 68º C) worden opgevangen en verwijderd.

 

 

 

Men houdt hierbij als vuistregel aan, dat het hier gaat om maximum 1 - 2 % van inhoud. De hoeveelheid "voorloop"  is afhankelijk van de samenstelling van het beslag.

Schadelijk zijn de meeste foezels niet, maar de smaak verbeterd als deze verwijderd worden. Heel belangrijk is, dat ook de eventueel aanwezige methyl-alcohol (welke wel schadelijk en giftig is) verwijderd wordt uit de vloeistof. Bij twijfels, de temperatuur gedurende minstens een kwartier op ± 68º C houden. Het op deze relatief lage temperatuur gedistilleerde vocht wordt gewoon weggekieperd omdat het bijna alle "slechte" en schadelijke stoffen bevat.
Het distilaat dat daarna bij 78,5-81º C geproduceerd wordt is de "midden-loop" en bevat de normale en bruikbare alcohol (Ethyl-alcohol). Bij het stoken met nauwkeurig regelbare apparaten blijft geen herbruikbare "naloop" over. Het beslag-overschot wordt dan ook gewoon weggegoten.

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

betweter
ik ben ingenieur chemisch technologie en jij?
een kookPUNT kun je niet regelen.
verdampingssnelheid kun je WEL regelen PUNT

dat plaatje wat je daar laat zien, zijn de kookPUNTEN in de kolom.
of je daar nu 5 watt of 50 kilowatt op zet . . . DIE VERANDEREN NIET bij dezelfde druk

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

http://www.stookforum.nl/thread/de-hoeveelheid-alcohol-die-uit-de-koeler-komt-gaat-heel-langzaam/

dit is exact het probleem wat je gaat krijgen als je je vermogen in je still op temperatuur gaat regelen.
Maar vooral dat advies blijven geven. Daar heeft echt niemand iets aan

 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

swreijnders, probeer je nu indruk te maken?

Leer je eerst eens beheersen op een openbaar forum PUNT!!!

 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

nee indruk hoef ik niet te maken, totaal geen behoefte aan.
ik wil dat nieuwelingen een goede start maken ipv gelijk verkeerd beginnen als ze jouw adviezen volgen.

jou heb ik al bestempelt als hopeloos en niet meer te redden.

 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

swreijnders, lees eerst eens goed wat er in mijn inzending staat geschreven en vraag desnoods om uitleg, i.p.v. je onbeschofte reactie.

In deze inzending staat duidelijk de "KETELTEMPERATUUR", die immers door de mix van water, methyl, propanol, ethanol en methanol al lager is en heter wordt na gelang er stoffen uit zijn. Alleen wordt in dit stuk alles door Scandinavische “specialisten” hun beslag afgestookt op perfect-geregelde apparaten

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

mensen valse adviezen geven en onnodige kosten laten maken ten behoeve van je eigen ego.
dat is pas onbeschoft.

Beantwoorden
Pagina 4 / 8
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?