Goedemorgen,
Ik stook zelf niet maar ik probeer graag likeuren uit en zo heb ik net een Crema Di Melone gemaakt.
Nadat ik volle melk, verse slagroom en suiker op laag vuur met elkaar gemengd heb, heb ik daar de uitgeperste pulp met alcohol van verse suikermeloen toegevoegd. Dit alles naar een recept van internet.
Nu, na een dag staan, beginnen in de fles de ingrediënten te scheiden en vormt zich boven in de fles een dikke substantie. Na goed schudden komt dat redelijk los. Mijn vraag is of iemand weet of dit "normaal" is en wat je er misschien tegen doen kunt.
Ben benieuwd naar de reacties.
Groet,
Johanvdh62
Johan, zo op het eerste gezicht heb je in je chemie wat vetten zitten in de melk en de slagroom en bijkomende dingetjes die dit soort effecten veroorzaken. Kan aan meerdere dingen liggen. Wat niet wil zeggen dat het een slecht drankje is. Hier zijn ze wel fan van een keer filteren door een velletje keukenrol, samen met een laagje wc papier. Wie weet verbeterd het?
Cheers man!En welkom! 😉
Hoi Nimrax,
Dank je wel voor je snelle reactie.
Ik filter het al door een trechter met binnenfilter waarin ik ook weer een fijn mazig kaasdoek heb liggen. Vraag me af of ik met keuken en toiletpapier er meer uitzeef nog dan nu maar ik zou het eens kunnen proberen.
Zou er een toevoeging (natuurlijk product) waarmee je het scheiden tegen gaat of verminderd?
Ook heb ik nog de vraag over de houdbaarheid van dit product met deze ingrediënten.
Mijn verhouding is 450 gram suiker meloen, 250ml 95% alcohol, 250ml volle melk, 250 ml verse slagroom en 250gram suiker.... En een vanillestokje.. ?
Ik heb het nu geschonken in gesteriliseerde afsluitbare beugeldlesjes. Hoe lang kan je dit houdbaar laten buiten de koelkast of vriezer?
Groet,
Johanvdh62
Ik denk dat het alc.gehalte rond de 20% is ik zou hem in de koelkast bewaren,buiten de koelkast op koele plaats denk ik 3 - 4 mndn.gr.Chris.