Een onverwacht lekkere borrel waar wel wat werk aan was; zo'n 10 sinasappelen geraspt (de schil dus) en de rasp verdeeld over twee literflessen.
Een eetlepel vanillesuiker erin (dat zou ik een volgende keer vervangen door drie a vier eetlepels kristalsuiker, want vanillesuiker lost niet - of slecht - op in alcohol). Afvullen met sterke (+90%) alcohol en een week laten staan (elke dag schudden).
Dat vervolgens zeven/filteren en samen met 3 liter goeie appelsap, perensap of een combinatie daarvan in de ketel. En nog een liter water, met zo'n 200g. suiker (of naar smaak) daarin opgelost. Dat rustig overhalen (stoken) - ik haalde er 2,5 liter van zo'n 65% uit.
Dat heb ik terug verdund naar (bijv.) 40% - en de borrel wordt direct wit, slaat dus 'blind'. Wel jammer maar niet heel onverwacht. De smaak doet denken aan Grand Marnier, een heel duidelijk citrus-aroma en mooi zacht en licht zoetig. De appel/peer proef ik niet terug, maar 'zonder' zal de borrel toch minder fruitig smaken denk ik.
Voor het oog heb ik er nu iets kleurstof in gedaan (oranje) en de borrel gedoopt tot 'Odorange'. Erg lekker, en ook vriendin vindt hem zeer smakelijk - maar wel 'aan de sterke kant' (waar ze natuurlijk gelijk in heeft).
Dit recept is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar - al zal ik de volgende keer waarschijnlijk wel weer gaan variëren/experimenteren op hetzelfde thema.
Dat lijkt me erg lekker!
Ziet er goed uit.... Probeer m ook eens met een paar koffiebonen.... 😉
Dank! En er staat ook '40%' te trekken met sinasappel en koffiebonen;
Ik denk (hoop) dat dat ook lekker zal zijn, maar weer anders lekker.....